Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Lainaus ja vuokraus

Kierrätyskeskus haluaa auttaa pääkaupunkiseudun asukkaita tekemään helppoja ekotekoja.

Lainaamme:

 • astioita
 • kuljetuspyöriä
 • peräkärryjä

Peräkärryt lainaan tai vuokralle Kierrätyskeskukselta

IMG 1075[1]Kierrätyskeskus tarjoaa pääkaupunkiseudun asukkaille käyttöön kuomullisia peräkärryjä veloituksetta. Peräkärryjä lainataan maksutta 50 euron käteispanttia vastaan. Lainausta varten tarvitset myös vetoauton rekisteriotteen ja ajokortin mukaasi.


Peräkärryn laina-aika on yksi aukiolopäivä eli kärry tulee palauttaa hyvässä kunnossa lainauspäivänä Kierrätyskeskuksen aukioloaikana samaan pisteeseen, josta se on lainattukin. Peräkärryä voi lainata 1 krt/viikko.

Peräkärryjä on tällä hetkellä kolme, yksi Vantaalla, yksi Espoossa ja yksi Kyläsaaressa. Kärryjä voi varata suoraan toimipisteistä puhelimitse. Kyläsaari puh. 0400 348 111, Espoo puh. 0400 344 861, Vantaa puh. 0400 348 113.

Vantaan kaupassa on lisäksi tarjolla peräkärryn vuokrauspalvelu, jolla peräkärryn saa vuokrata useammaksi vuorokaudeksi kerrallaan hintaan 20€/vrk, myös viikonlopun yli.

Peräkärryn koko:

 • Pituus 265 cm
 • Leveys 125 cm
 • Kuomulla sisäkorkeus 100cm

Upeat kuljetuspyörät asiakkaiden käyttöön!

kuljetuspyora 2 muokattu

Kierrätyskeskus lainaa asiakkailleen myös kuljetuspyöriä tavaroiden kuljetusta varten.

Pyöriä on yksi kappale Itäkeskuksessa, Kyläsaaressa, Suomenojalla sekä Nihtisillassa. Palvelulla halutaan kannustaa ekologiseen liikkumiseen ja palvella autottomia asiakkaita.

Pyöriä saa lainata maksutta 50 euron käteispanttia vastaan viideksi tunniksi kerrallaan ja muidenkin kuin Kierrätyskeskuksen tavaroiden kuljettamiseen. Kuljetuspyörissä on etupuolella 88 x 62 x 50 senttimetrin kokoinen laatikko, johon mahtuu vaikkapa pari tuolia tai televisio.

Lainaa kestoastiat juhliin ja tilaisuuksiin – palauta tiskaamatta!

Kestoastioiden käyttäminen on kertakäyttöastioita ekologisempaa. Meiltä saat kestoastiat lainaksi panttia ja pesumaksua vastaan. Astioita ei tarvitse tiskata itse.  Perusmaksu on 8 euroa aina alkavaa 50 astiaa kohti.

Lisäksi astioista peritään laina-ajaksi pantti, joka on 10 euroa aina alkavaa 50 astiaa kohti. Panttimaksu tulee maksaa käteisellä, mutta pesumaksun voit maksaa myös muilla hyväksymillämme maksuvälineillä. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, Mastercard, Visa ja Visa Electron.

Minimilainaus on 20 samanlaista astiaa. Tee varaus vähintään kaksi viikkoa ennen lainausajankohtaa. Myös mahdolliset muutokset lainaustilaukseen tulee tehdä kaksi viikkoa aiemmin.

Kierrätyskeskuksesta lainataan: astiavalikoima

 • muovisia kakkulautasia,
 • muovisia matalia lautasia,
 • muovisia syviä lautasia,
 • 0,4 l muovisia oluttuoppeja,
 • muovisia kahvallisia kahvimukeja,
 • 0,3 l  muovisia juomalaseja,
 • kuohuviinilaseja sekä
 • aterimia.

Aterimet ja osa kuohuviinilaseista ovat erilaisia keskenään.

Astioiden laina-aika on kolme vuorokautta. Kadonneista tai rikki menneistä astioista peritään 2 euroa/kpl, paitsi aterimista 0,50 euroa / kpl.

Kierrätyskeskus myös kuljettaa tarvittaessa astiat tapahtumapaikalle maksua vastaan, vienti ja haku 39–44 euroa / suunta.

Huom! Astialainaus on sijaitsee Nihtisillan kaupassa. Astioita voi noutaa arkisin klo 9–20. Palautukset hoituvat arkisin klo 9–20, lauantaisin klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–16. Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen astialainaus@kierratyskeskus.fi  tai toimistoaikoina puhelimitse 050 501 4859.

Tavaralainaukset yhteistyökumppaneille

Yhteistyökumppania etsimässä?Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä