Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Lainaus ja vuokraus

Autamme sinua tekemään helppoja ekotekoja. Lainaamme astiota, kuljetuspyöriä ja peräkärryjä käyttöösi. Tutustu ja innostu!

Peräkärryt lainaan tai vuokralle Kierrätyskeskukselta

IMG 1075[1]Tarjoamme pääkaupunkiseudun asukkaille käyttöön kuomullisia peräkärryjä veloituksetta. Peräkärryjä lainataan maksutta 50 euron käteispanttia vastaan. Lainausta varten tarvitset myös vetoauton rekisteriotteen ja ajokortin mukaasi.

Peräkärryn laina-aika on yksi aukiolopäivä eli kärry tulee palauttaa hyvässä kunnossa lainauspäivänä Kierrätyskeskuksen aukioloaikana samaan pisteeseen, josta se on lainattukin. Peräkärryä voi lainata 1 krt/viikko.

Varaus poistuu jos et ole noutanut kärryä 30 min kuluessa varatusta ajasta tai ilmoittanut myöhästyväsi.

Peräkärryjä on lainattavissa Kyläsaaressa, Nihtisillassa, Suomenojalla ja Koivukylässä, joissa jokaisessa on kärryjä yksi kappale. Kärryjä voi varata suoraan myymälöistä puhelimitse. Kyläsaari puh. 0400 348 111, Nihtisilta puh. 0400 344 861, Suomenoja puh. 0400 348 160, Koivukylä puh. 0400 348 113.

Koivukylän tavaratalossa on lisäksi tarjolla peräkärryn vuokrauspalvelu, jolla peräkärryn saa vuokrata useammaksi vuorokaudeksi kerrallaan hintaan 20€/vrk, myös viikonlopun yli.

Peräkärryn koko:

 • Pituus 265 cm
 • Leveys 125 cm
 • Kuomulla sisäkorkeus 100cm

Upeat kuljetuspyörät asiakkaiden käyttöön!

kuljetuspyora 2 muokattu

Lainaamme myös kuljetuspyöriä tavaroiden kuljetusta varten.

Pyöriä on yksi kappale Itäkeskuksessa, Kyläsaaressa, Suomenojalla sekä Nihtisillassa. Palvelulla halutaan kannustaa ekologiseen liikkumiseen ja palvella autottomia asiakkaita.

Pyöriä saa lainata maksutta 50 euron käteispanttia vastaan viideksi tunniksi kerrallaan ja muidenkin kuin Kierrätyskeskuksen tavaroiden kuljettamiseen. Kuljetuspyörissä on etupuolella 88 x 62 x 50 senttimetrin kokoinen laatikko, johon mahtuu vaikkapa pari tuolia tai televisio.

Lainaa kestoastiat juhliin ja tilaisuuksiin – palauta tiskaamatta!

Kestoastioiden käyttäminen on kertakäyttöastioita ekologisempaa. Meiltä saat kestoastiat lainaksi panttia ja pesumaksua vastaan. Astioita ei siis tarvitse tiskata itse.

Pesumaksu on 8 € aina alkavaa 50 astiaa kohti. Astioista otetaan laina-ajaksi pantti, joka on 10 € aina alkavaa 50 astiaa kohti. Panttimaksu maksetaan käteisellä, mutta pesumaksun voi maksaa myös muilla maksuvälineillä. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortti, Mastercard, Visa ja Visa Electron.

Minimilainaus on 20 samanlaista astiaa. Tee varaus vähintään kaksi viikkoa ennen lainausajankohtaa. Myös mahdolliset muutokset lainaustilaukseen tulee tehdä kaksi viikkoa aiemmin.

Lainattavana on

IMG_4917
 • muovisia kakkulautasia
 • muovisia matalia lautasia
 • muovisia syviä lautasia
 • 0,4 l muovisia oluttuoppeja
 • muovisia kahvallisia kahvimukeja
 • 0,3 l  muovisia juomalaseja
 • kuohuviinilaseja sekä
 • aterimia

Aterimet ja osa kuohuviinilaseista ovat erilaisia keskenään.

Astioiden laina-aika on kolme vuorokautta. Kadonneista tai rikki menneistä astioista peritään 2 €/kpl, paitsi aterimista 0,50 €/kpl.

Kierrätyskeskus myös kuljettaa tarvittaessa astiat tapahtumapaikalle maksua vastaan, vienti ja haku 39–44 € /suunta.

Huom! Astialainaus sijaitsee Nihtisillan tavaratalossa. Astioita voi noutaa arkisin klo 9–20. Palautukset arkisin klo 9–20, lauantaisin klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–16.

Kysy lisää lainauksesta astialainaus@kierratyskeskus.fi  tai toimistoaikoina puhelimitse 050 501 4859.


Tavaralainaukset yhteistyökumppaneille

Lisätietoa yhteistyömahdollisuuksista löydät sivulta Yhteistyökumppania etsimässä?         


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä