Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Plan B -uusiotuotteet

PlanB-penkki-mekko-ja-laukku

Plan B tekee vanhasta uutta!

Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto. Tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut vaatteet ja asusteet sekä sisustustuotteet ja huonekalut. Plan B on värikästä ja kotimaista käsityötä.

Trashionmuodin periaatteisiin kuuluen Plan B -ompelimoon valitaan Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua moitteettomiksi vaatteiksi sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin.  

Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia, kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. Myös Plan B:n käyttämät ompelulangat ovat lahjoituksena tulleita. Lue juttu Plan B:stä Länsiväylän kumppanisivuilta.


”Plan B antaa tuotteille uuden elämän ja on ekologinen valinta. Jokainen tuote on uniikki ja persoonallinen kotimaisen kädentaidon osoitus."


planb musta

Plan B -vaatteet ja -asusteet

Plan B -vaatteet ja laukut tuovat väriä arkeen ja toimivat hyvin myös yhdisteltynä muihin vaatteisiin. Tiedätkö sinä, mistä vaatteesi on tehty? Plan B:n tuotteet pelastavat maailman tekstiilijätteeltä vaatekappale kerrallaan.

  • Värikkäät puuvillaiset mekot, tunikat ja hameet valmistetaan ekologisesti kierrätetyistä kankaista, kuten verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista.
  • Syksyisemmät mallistot saavat elämänsä hyljätyistä villavällyistä ja villasekoitekankaista.
  • Laukut ja pussukat valmistetaan vanhoista verhoista, vahakankaista ja muista laadukkaista puuvilloista.

Plan B -huonekalut ja sisustustuotteet

Ekologiset ja eettiset huonekalut tuovat huoneeseen hengähdyksen elämästä ennen vanhaan. Ne ovat huonekaluja, jotka on aikoinaan tehty niin hyvin, että kunnostamalla ja uudistamalla ne kestävät ikuisuuden tuoden iloa ja väriä niin yksityiseen olohuoneeseen kuin isommankin toimiston aulaan.

  • Laiskanlinnat, tuolit ja rahit, maalataan ja kunnostetaan Kierrätyskeskuksen puuverstaalla. Verhoomossa niiden uusi ilme viimeistellään Kierrätyskeskukseen lahjoitetuilla verhoilukankailla.
  • Sisustustyynyt ja kankaiset säilytyskorit valmistetaan kierrätetyistä kankaista.

Mistä Plan B -tuotteita voi ostaa?

Tuotteita myydään keskitetysti Kierrätyskeskuksen
  • Nihtisillan tavaratalossa
  • Suomenojan kaupassa
  • Itäkeskuksen kaupassa, sekä
  • verkkokaupassa.
Katso kauppojen yhteystiedot ja aukioloajat.


Katso kuinka vanhasta saadaan jotain ihan uutta

Tässä reseptejä, joilla Plan B leipoo käytetystä designia.


Plan B -tuotteiden kuvagalleriaLisää kuvia Plan B -mallistosta ja tarkempia tuotetietoja löydät verkkokaupastamme

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä