Seitti711x150

Millaisessa kaupungissa haluaisit elää ja vaikuttaa?


4V: Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin -hankkeessa kehitettiin mahdollisuuksia kestävään, viihtyisään ja vastuulliseen kaupunkiasumiseen yhdessä asukkaiden, asuinkiinteistöjen, koulujen, päiväkotien ja yhdistysten kanssa. Hankkeen toiminta keskittyi Espoossa Leppävaaran, Suvelan ja Kirkkojärven, Helsingissä Mellunkylän, Roihuvuoren ja Herttoniemen sekä Vantaalla Korson ja Länsimäen kaupunginosiin sekä niiden lähialueille.

 

4V-hanke on päättynyt, mutta sen tuottamat julkaisut, ohjelmamallit ja hyvät käytännöt ovat kaikkien käytettävissä.


4V-hankkeen toteuttivat yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy. Vuosina 2008–2011 toiminut hanke sai rahoitusta EU:lta Etelä-Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä tukevasta EAKR-ohjelmasta sekä kansallista rahoitusta Uudenmaan liitolta.


Asukas- ja järjestötoiminta

Ind asu225x85
Hankkeessa kehitettiin yhdessä asukkaiden kanssa mahdollisuuksia kestävään ja viihtyisään kaupunkiasumiseen sekä omaan asuinympäristöön vaikuttamiseen.
Lue lisää…

Kestävän kehityksen kasvatus

Ind kasv225x85
Hankkeen ympäristökasvattajat tukivat kestävän kehityksen kasvatuksen työtä kouluissa ja muissa oppilaitoksissa, päiväkodeissa, nuorisotaloilla, leikkipuistoissa, kerhoissa ja yhdistyksissä.


Kestävä asuminen                 

2 225x85@72
Hankkeessa tehtiin yhteistyössä kaupungin vuokrataloyhtiöiden kanssa ohjelma, jonka avulla asukkaat ja kiinteistöyhtiöt voivat edistää kestävän kehityksen mukaista asumista.
Lue lisää…

Pallo blueKaariteksti

 

loppuraportti kansi

Raportti hankkeen toiminnasta

 

 

 

 


#
Espoon kaupunkiHelsingin kaupunkiVantaan kaupunkiUudenmaan liittoVipuvoimaa EU:ltaPääkaupunkiseudun kierrätyskeskus
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä