Esimerkkejä alueellisesta verkottumisesta

Kontufestarit ovat aluellinen yleisötapahtuma Helsingissä. Monenkirjavaa ohjelmaa tarjoavan festarin yhteydessä on järjestetty "Aatteiden käytävä", missä eri yhdistysten edustajat esittelevät omilla pöydillään toimintaansa muille asukkaille ja samalla tapaavat toisiaan. Tapahtumaa seuraavana päivänä järjestettiin palautekahvit, missä yhdistysten edustajat saivat jakaa kokemuksiaan ja tutustua toisiinsa lisää.

 

Vantaan Korsossa alueen eri yhdistysten edustajat ovat tavanneet varta vasten heille järjestetyissä tilaisuuksissa, "Korso-illassa", sekä Korson pikkujouluissa. Tutustuminen ja verkottuminen ovat sujuneet vapaamuotoisen ohjelman merkeissä. Aluksi järjestelyistä vastasi alueella toiminut 4V-hanke, mutta jatkossa alueen järjestöt vastaavat tapaamisista yhdessä.

 

 

"Meistä on moneksi" on Espoon keskuksen hyvinvointityöryhmän järjestämä alueellinen yleisötapahtuma, jossa alueen järjestöt ja kaupungin palvelut esittäytyvät asukkaille. Tapahtuman yhteyteen järjestettiin eri yhdistysten edustajien tapaaminen. Osanottajamäärä jäi kuitenkin vähäiseksi päätapahtuman viedessä edustajien ajan ja huomion. Tällainen tapaaminen kannattaa järjestää lyhyenä ja esimerkiksi reilusti ennen itse tilaisuuden alkamista tai vähän sen jälkeen.

 

Lue lisää hyviä vinkkejä yhteistyön lisäämiseksi Asukkaat ja asukastoiminta sekä Järjestöt

 


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä