Helppoa verkottumista

 

Yksinkertainen tapa verkottua on järjestää toisinaan alueen toimijoiden tapaaminen. Tapaamisen onnistumista voi lisätä miettimällä seuraavia asioita:

 

* Miten löytyy helposti yhteinen aika ja paikka? Kannattaako tapaaminen yhdistää jo olemassa olevaan, vuosittain tai useammin toistuvaan tapahtumaan, kuten kaupunginosapäiviin tai kyläjuhliin? Tapaamisen järjestelyt onnistuvat näin vähällä lisävaivalla ja monet ovat joka tapauksessa paikalla. Vai onko aktiivisten toimijoiden hankalaa irottautua tapaamiseen kesken tilaisuuden, jolloin erillinen tapaaminen saattaa toimia paremmin? Kysely ja ilmoittauminen etukäteen tapaamiseen antavat vinkkiä siitä, miten tilaisuus kannattaa järjestää.

 

* Tapaamisen järjestelyvastuu voi kiertää eri yhdistyksillä. Tällöin täytyy joka tapaamisessa muistaa sopia seuraavan tapaamisen kutsuja ja vetäjä. Voidaan myös sopia yksi vakituinen "puolueeton" pääjärjestäjä, joka voi olla esimerkiksi asukasyhdistys, asukasfoorumi, kaupungin alueellinen työntekijä tai poikkihallinnollinen hyvinvointityöryhmä.

 

* Pieni purtava keventää tunnelmaa. Esimerkiksi tunnin mittainen vertaistukikahvila vaikka jonkin tapahtuman yhteydessä voi jo riittää ajatusten vaihtoon. Kahvikupin tai mehulasin äärellä kokemukset ja ideat leviävät kuin itsestään, eikä mitään sen suurempaa ohjelmaa tarvitse ollakaan. Kahvihetken vetäjä kannattaa vaihtaa eri tapaamisissa.

 

 

* Tapaamisille kannattaa valita etukäteen teema, jotta osallistujien mielenkiinto säilyy ja tapaamisista on hyötyä. Seuraava teema voidaan päättää aina kussakin tapaamisessa. Tärkeiltä tuntuvia keskustelunaiheita voidaan kerätä osallistujilta myös ilmoittautumisten yhteydessä.

 

Jotta syntyisi uusia kontakteja, tapaaminen kannattaa rakentaa vuorovaikutteiseksi. On hyvä, että kaikki pääsevät puhumaan.

 

* Positiivisuus on voimavara, ja kehumista ei kannata unohtaa. Tapaamisessa voidaan palkita iloinen yllättäjä tai muu toimija, joka on saanut hyvää aikaan.

 

Minuuttitreffit

 

* Osallistujien tutustumista ja keskustelua voidaan edistää "minuuttitreffeillä". Osallistujat jaetaan pareihin ja parit kertovat yhdistyksistään toisilleen. Paria vaihdetaan tietyin väliajoin. Lopulta jokainen on keskustellut ja tullut tutuksi kaikkien kanssa. Jos osallistujat tuntevat jo toisensa, ajatuksia voidaan vaihtaa esimerkiksi tapaamisen teemasta. *


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä