Hyviä kokemuksia


Tälle sivulle on koottu tarinoita onnistuneesta kestävän kehityksen kasvatuksen työstä kaikkien kokeiltavaksi ja kehiteltäväksi.

 

 

Vanhempien järjestämä koulutuspäivä kasvattajille 

 

Kun muualla asuville kasvattajille esitellään koulun tai päiväkodin lähiympäristöä paikallisten vanhempien voimin, on lähiympäristön hyödyntäminen opetuksessakin helpompaa.

 

 

Lähiympäristö tutuksi 

 

Helsinkiläisessä päiväkoti Sarvastossa toteutettiin Minä ja ympäristöni -teemaa koko toimintavuoden ajan, tutustumalla muun muassa kaikkien lasten kotipihoihin ja päiväkotireitteihin.

 

 

Junnut Jeesaa ikäihmisiä 

 

Nuoret jakavat taitojaan kännyköiden ja tietokoneiden käytössä sekä avustavat ikäihmisiä kauppareissuilla.

 

 

Koulumummi ja kouluvaari 

 

Vapaaehtoiset aikuiset toimivat koululla oppilaiden tukena ja toisinaan opettajan apunakin.

 

 

Lähiympäristöpeli 

 

Korsolaisen esimerkin avulla tutustutaan lähiympäristöpelin laatimiseen ja pelaamiseen sanoja selittämällä ja arvaamalla.

 

 

Keke-toiminnan käynnistäminen koululla 

 

Vantaalaisella Rajakylän koululla pyöräytettiin koulun keke-työ komeasti käyntiin koko koulun yhteisellä keke-teemaviikolla.

 

 

Vanhat lakanat käsipyyhkeiksi 

 

Päiväkodeissa suuren suosion saavuttaneet lakanakäsipyyhkeet ovat oiva valinta, sillä niistä ei synny roskaa, pyykkiä tarvitsee pestä vähemmän kuin froteepyyhkeitä käytettäessä ja hygienisyys on taattu.

 

 

Sukupolvet kolisevat yhteen 

 

Kukanpäivää vietettiin Helsingin Mellunmäessä sukupolvien yhteisessä juhlassa, jossa Helykodin vanhukset saivat muun muassa runotervehdyksiä leikkipuiston ja iltapäiväkerhon lapsilta.

 

 

Neulomalla hyvää mieltä itselle ja muille 

 

Monet järjestöt keräävät erilaisia neuletöitä hyväntekeväisyystarkoituksiin. Esimerkiksi neuletilkkuja syntyy peittoja varten opettajanhuoneessa, päiväkodin aulassa ja käsityötunneilla.

 

 

Kierrätyskoulu 

 

Kierrätystä voi harjoitella myös vertaisoppimisen avulla, kuten tässä helsinkiläisessä esimerkissä. Tokaluokkalaiset tutustuttivat edelleen ekaluokkalaisia  ja eskareita kierrätyksen saloihin käymänsä koulutuksen pohjalta.

 

 

Vaikuta valokuvilla! 

 

Korson keskustasuunnitelmaan osallistui eri-ikäisiä kaupunkilaisia, lukiolaiset toivat omat toiveensa esiin valokuvin. Parannusta kaipaavia paikkoja kuvattiin, ja kuvankäsittelyohjelman avulla niitä muokattiin toivottuun suuntaan.

 

 

Roskista naamiaisasuksi 

 

Kontulan koulu näyttää esimerkkiä kuinka vappu- tai Halloween-asut syntyvät pelkkiä kierrätysmateriaaleja käyttäen.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä