Hyviä kokemuksiaKasv koke


Tälle sivulle on koottu tarinoita onnistuneesta kestävän kehityksen kasvatuksen työstä kaikkien kokeiltavaksi ja kehiteltäväksi.

 

 

Vanhempien järjestämä koulutuspäivä kasvattajille (pdf)

 

Kun muualla asuville kasvattajille esitellään koulun tai päiväkodin lähiympäristöä paikallisten vanhempien voimin, on lähiympäristön hyödyntäminen opetuksessakin helpompaa.

 

 

Lähiympäristö tutuksi (pdf)

 

Helsinkiläisessä päiväkoti Sarvastossa toteutettiin Minä ja ympäristöni -teemaa koko toimintavuoden ajan, tutustumalla muun muassa kaikkien lasten kotipihoihin ja päiväkotireitteihin.

 

 

Junnut Jeesaa ikäihmisiä (pdf)

 

Nuoret jakavat taitojaan kännyköiden ja tietokoneiden käytössä sekä avustavat ikäihmisiä kauppareissuilla.

 

 

Koulumummi ja kouluvaari (pdf)

 

Vapaaehtoiset aikuiset toimivat koululla oppilaiden tukena ja toisinaan opettajan apunakin.

 

 

Lähiympäristöpeli (pdf)

 

Korsolaisen esimerkin avulla tutustutaan lähiympäristöpelin laatimiseen ja pelaamiseen sanoja selittämällä ja arvaamalla.

 

 

Keke-toiminnan käynnistäminen koululla (pdf)

 

Vantaalaisella Rajakylän koululla pyöräytettiin koulun keke-työ komeasti käyntiin koko koulun yhteisellä keke-teemaviikolla.

 

 

Vanhat lakanat käsipyyhkeiksi (pdf)

 

Päiväkodeissa suuren suosion saavuttaneet lakanakäsipyyhkeet ovat oiva valinta, sillä niistä ei synny roskaa, pyykkiä tarvitsee pestä vähemmän kuin froteepyyhkeitä käytettäessä ja hygienisyys on taattu.

 

 

Sukupolvet kolisevat yhteen (pdf)

 

Kukanpäivää vietettiin Helsingin Mellunmäessä sukupolvien yhteisessä juhlassa, jossa Helykodin vanhukset saivat muun muassa runotervehdyksiä leikkipuiston ja iltapäiväkerhon lapsilta.

 

 

Neulomalla hyvää mieltä itselle ja muille (pdf)

 

Monet järjestöt keräävät erilaisia neuletöitä hyväntekeväisyystarkoituksiin. Esimerkiksi neuletilkkuja syntyy peittoja varten opettajanhuoneessa, päiväkodin aulassa ja käsityötunneilla.

 

 

Kierrätyskoulu (pdf)

 

Kierrätystä voi harjoitella myös vertaisoppimisen avulla, kuten tässä helsinkiläisessä esimerkissä. Tokaluokkalaiset tutustuttivat edelleen ekaluokkalaisia  ja eskareita kierrätyksen saloihin käymänsä koulutuksen pohjalta.

 

 

Vaikuta valokuvilla! (pdf)

 

Korson keskustasuunnitelmaan osallistui eri-ikäisiä kaupunkilaisia, lukiolaiset toivat omat toiveensa esiin valokuvin. Parannusta kaipaavia paikkoja kuvattiin, ja kuvankäsittelyohjelman avulla niitä muokattiin toivottuun suuntaan.

 

 

Roskista naamiaisasuksi (pdf)

 

Kontulan koulu näyttää esimerkkiä kuinka vappu- tai Halloween-asut syntyvät pelkkiä kierrätysmateriaaleja käyttäen.


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä