4V mediassa

 


Lehtiartikkeleita 4V-hankkeen toiminnasta

28.5.2010 13.17

Koulu-Helsinki: Nuorten hyvinvointi puhutti vanhempainillassa

Mellunkylässä kokoonnuttiin maaliskuussa toisen kerran alueen yhteiseen vanhempainiltaan vuoden tauon jälkeen.


Illan aikana keskusteltiin muun muassa alueen lapsille ja nuorille tehdystä kyselystä.

Neljännes 11–14 -vuotiaista kertoi kyselyssä, etteivät vanhemmat ole aina selvillä, missä lapsi vapaa-aikaansa viettää. Vajaalla puolella senikäisistä ei ole minkäänlaista harrastusta. Huolestuttavalta kuulostaa myös se, ettei kahdeksalla vastanneella nuorella ole järkeviä kotiintuloaikoja arkisin eikä yhtään aikuista, jolle puhua. Kyselyyn vastasi 102 11–14 -vuotiasta. 

 

Harrastusten ja yhteisen ajan puute puhutti yleisöä. Vanhempainillan paneelissa esiintynyt lähipoliisiryhmän esimies Pentti Tarvonen muistutti, että ajankäyttötutkimuksen mukaan vanhemmat ja lapset viettävät yhteistä laatuaikaa keskimäärin 7 minuuttia päivässä. Yhteinen vapaa-aika on tärkeää ja lapset arvostavat myös pallokentän laidalle vaivautuvia vanhempia.

 

Tukea kerhotoimintaan


Lapsia ei kuitenkaan aina tarvitse kuskata kauaksi harrastamaan. Nuorisoasiainkeskukselta voi hakea myös talo- ja korttelikerhoavustusta nuorisotoiminnan järjestämiseen omilla kulmilla. Itäisen nuorisotyöyksikön toiminnanjohtaja Irma Sippola kannusti hakemaan avustusta. Se ei taida olla kovin tunnettu, sillä tänä vuonna sitä on haettu vasta yhteen osoitteeseen.

 

Tarvosen ja Sippolan lisäksi vanhempainillan paneelissa keskustelivat Vesalan yläasteen rehtori Juha Juvonen, nuoripastori Jari Päärni Metro-kappelista sekä Pia Pirinen vanhempainyhdistyksen edustajana. 

 

Tänä vuonna yleisössä oli vain parikymmentä ihmistä eli huomattavasti viime vuotta vähemmän. Perinnettä aiotaan kuitenkin jatkaa. Juha Juvonen näkee arvokkaana, että erilaiset toimijat kootaan puhumaan saman pöydän ääreen.

 

– Siinä näkee, kuinka monta toimijaa tekee työtä nuorten eteen, Juvonen huomauttaa.

 

Tilaisuuden järjestivät Klaari Helsinki, 4V-hanke, Mikaelin seurakunta, Mellunmäki-yhdistys, Helsingin kaupunki, Laakavuoren Kumppanuustalo ja Mellunmäen aluetyöryhmä.Julkaistu Helsingin kaupungin opetusviraston henkilöstölehti Koulu-Helsingissä 2/2010


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä