Tiedotteet

21.3.2011 Mistä on kestävä kaupunki tehty?

4V-hanke on edistänyt kestävää kehitystä pääkaupunkiseudulla kolmen vuoden ajan. Työtä on tehty asumisen, asukas- ja järjestötoiminnan sekä kasvatuksen parissa. Tulokset on nyt koottu hankkeen verkkosivuille.

Lue lisää


18.3.2011 Kestävä kehitys ja yhteisöllisyys: Vinkkejä ja hyviä käytäntöjä järjestötoimintaan netissä

Miten yhdenvertaisuutta voidaan edistää järjestössä? Miten järjestetään hiilineutraali tapahtuma? Millaisia hyötyjä voidaan tavoittaa alueellisella yhteistyöllä? Miten asukkaiden mielipide saataisiin paremmin esille kaupunkisuunnittelussa?

Lue lisää


24.2.2011 Ny handbok för hållbar föreningsverksamhet

Hur kan vår förening få ner hyresutgifterna? Hur kan vår förening organisera evenemang som bygger på hållbar utveckling? Kan vår förening ha nytta av lokalt samarbete? Dessa och andra frågor förknippade med hållbar utveckling behandlas i 4v-projektets handbok "Hållbar utveckling - tips för hållbar föreningsverksamhet".

Lue lisää


11.2.2011 Ympäristökasvatusta päiväleirillä: Lennu Liito-oravan seurassa tutkimaan lähiympäristöä

Lennu Liito-orava on kotoisin vanhasta aarnimetsästä, kaukana kaupungista. Lennu tapaa kevätretkellään ruskean cityoravan, Olgan, joka on tullut vierailulle Lennun metsään. Lennu lähtee Olgan matkaan ja yhdessä oravat ihmettelevät ihmisten touhuja ja vaikutusta elinympäristöön. Leiriläisten tehtävänä on toimia Olgan ja Lennun puolesta salapoliiseina.

Lue lisää


28.1.2011 Uudet oppaat kestävään asumiseen vuokratalojen asukkaille ja maahanmuuttajille

Mitä asukasdemokratia tarkoittaa? Miksi energian ja veden säästäminen kannattaa? Entä mistä potkua asukastapahtumiin? Muun muassa näihin asioihin löytyy vastauksia 4V-hankkeen julkaisusta: Onko keke kotona? Opas kestävään asumiseen. Opas on suunnattu erityisesti kaupunkien omistamien vuokrataloyhtiöiden asukkaille ja asukastoimikunnille.

Lue lisää


28.1.2011 Työkalupakki ohjaa vuokrataloyhtiöitä kestävään asumiseen

4V-hanke on julkaissut vuokrataloyhtiöille suunnatun Kestävän asumisen työkalupakin, jonka avulla voi edistää viihtyisää, kustannustehokasta ja ympäristöystävällistä asumista. Työkalupakki ohjaa petraamista kaipaavien asioiden järjestelmällisessä arvioinnissa ja kehittämisessä. Teknisten seikkojen sijaan kirjassa keskitytään asumistottumuksiin.

Lue lisää


28.1.2011 4V-hanke julkaisee kestävän kehityksen oppaat kouluille ja päiväkodeille

Keke koulussa ja Keke päiväkodissa -oppaat ohjaavat kouluja ja päiväkoteja suunnitelmalliseen kestävän kehityksen työhön. Kestävän kehityksen ohjelman malli luo raamit toiminnan suunnittelulle, toteuttamiselle ja arvioinnille. Runsaat käytännön esimerkit auttavat ideoimaan työtä omassa toimipisteessä. Oppaiden vauhdikkaasta kuvituksesta vastaa taiteilija Seppo Leinonen.

Lue lisää


13.1.2011 Uudet kestävän kehityksen oppaat julkistetaan Educa-messuilla

4V-hanke esittelee uudet kestävän kehityksen oppaat Keke koulussa ja Keke päiväkodissa Educa-messuilla perjantaina 28. tammikuuta klo 13.30 Helsingin messukeskuksen tilassa 205.

Lue lisää


16.12.2010 4V perustanut hyvien käytäntöjen nettipankin

Mitä hyötyä on alueellisesta ympäristökasvattajasta? Miten asukkaiden mielipide saataisiin paremmin esille kaupunkisuunnittelussa? Entä miten edistää asukasosallisuutta taloyhtiöissä? Vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin löytyy osoitteesta: www.4v.fi/hyvatkaytannot

Lue lisää


25.11.2010 Yhteistyö tuotti joulukalenterin Espooseen

Kuinka käy pupujussin mäenlaskun tai miten pieni kuutti löytää kimmeltävän kalan ja saako varis ystäviä itselleen? Nämä tarinat kerrotaan leppävaraalaisena yhteistyönä tehdyssä video-joulukalenterissa.

Lue lisää


Seuraavat


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä