Tiedotteet

28.1.2011

4V-hanke julkaisee kestävän kehityksen oppaat kouluille ja päiväkodeille

Keke koulussa ja Keke päiväkodissa -oppaat ohjaavat kouluja ja päiväkoteja suunnitelmalliseen kestävän kehityksen työhön. Kestävän kehityksen ohjelman malli luo raamit toiminnan suunnittelulle, toteuttamiselle ja arvioinnille. Runsaat käytännön esimerkit auttavat ideoimaan työtä omassa toimipisteessä. Oppaiden vauhdikkaasta kuvituksesta vastaa taiteilija Seppo Leinonen.

Kestävän kehityksen työtä tarvitaan, jotta opetussuunnitelman sekä varhaiskasvatussuunnitelman  ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden vaatimukset saavutetaan. Lisäksi Kansallisen kestävän kehityksen kasvatuksen strategian mukaan kaikilla koulutusorganisaatioilla piti olla kestävän kehityksen toimintaohjelma vuoteen 2010 mennessä ja vuoteen 2014 mennessä 15 prosentilla päiväkodeista, kouluista ja oppilaitoksista tulee olla ulkoinen tunnus kestävän kehityksen työstään. Vaikka tavoitteiden aikatauluista ollaan jäljessä, monissa kunnissa otetaan ripeitä askelia eteenpäin. Noin puolet Suomen kunnista on tehnyt kestävän kehityksen ohjelman kouluille ja oppilaitoksille ja lisäksi monissa kunnissa on käynnissä valmistelu, arvioi opetusneuvos Marja-Leena Loukola Opetushallituksesta.

 

Keke koulussa ja Keke päiväkodissa -oppaat auttavat osaltaan tavoitteiden saavuttamisessa. Kun työ on päässyt käyntiin, matalan kynnyksen ohjelmasta voi siirtyä tavoittelemaan Vihreää Lippua tai oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattia.

 

– Oppaat ja ohjelmamalli ovat saaneet jo nyt hyvän vastaanoton. Moni kasvattaja on kertonut, että tämä on juuri sitä, mitä tarvitaan, iloitsee ympäristökasvattaja Annukka Luomi.


Lisätietoja:

 

Annukka Luomi, p. 045 636 6304, annukka.luomi(at)kierratyskeskus.fi

Laura Virta, p. 0400-348 102, laura.virta(at)kierratyskeskus.fi

 

www.4v.fi/kekekoulussa

www.4v.fi/kekepaivakodissa


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä