Tiedotteet

28.11.2008

Animaatiojoulukalenteri

Joulukuun 1.–24. päivä Lasipalatsin seinään projisoidaan kulttuuriasiainkeskuksen ja 4V-hankkeen yhteinen kierrätysaiheinen Animaatiojoulukalenteri. Joulukalenteri on nähtävissä myös Kontupisteessä, Kulttuuri- ja vapaa-ajan tila Mellarissa sekä internetissä osoitteessa joulukalenteri.kontu.la.

Joulukalenterin luukut on valmistettu stop motion -animointitekniikalla: animoitavia hahmoja liikutetaan vähän kerrallaan ja jokaisen asentomuutoksen jälkeen otetaan kuva.

Lapsiryhmille järjestettiin neljä animointityöpajaa. Työpajoihin osallistuneet lapset olivat 4–7 -vuotiaita. Animointi on sopivaa puuhaa kaiken ikäisille, ja lyhyessäkin ajassa saa aikaiseksi hauskan tarinan. Netissä julkaistavassa joulukalenterissa on mukana kierrätysäänten työpajoissa tehty äänimaailma.

Animaatiojoulukalenterissa käsitellään ajankohtaisia teemoja lasten
näkökulmasta – miten ilmastonmuutos, kierrätys, vastuullisuus ja yhteisöllisyys tulevat esiin joulun vietossa. Animaatioissa pukki miettii, luistaako reki lumettomassa kaupungissa ja tonttujen Kili Koli -masiina tuottaa joululahjoja kierrätysleluista.

Joulukalenterin työpajat innostavat ja kannustavat kaikenikäisiä ihmisiä yhteiseen tekemiseen ja joulutunnelman luomiseen. Lämminhenkiset ja höpsöt animaatiot tarjoavat joulukiireessä hääriville ihmisille mahdollisuuden muistaa, että joulu on iloinen ja lapsenmielinen juhla.

Lisätietoja:
Minna Piirainen
Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus
minna.piirainen@kontu.la
gsm: 0400 293309Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä