Tiedotteet

14.10.2009

Asukkaat mukaan Vermon alueen suunnitteluun

Espoon Leppävaarassa Vermon alueella on parhaillaan käynnissä asukkaiden ja kaupunkisuunnittelijoiden yhteinen wikisuunnitteluprojekti. 14 eri-ikäistä ja -taustaista asukasta suunnittelee ja ideoi arkkitehti yo Peter Tattersallin johdolla uutta asuinaluetta. Osallistujat löydettiin lehti-ilmoituksen avulla.


Suunnittelupajoissa hyödynnetään Tattersallin kehittämää wikisuunnittelumenetelmää: puupalikoista ja muusta materiaalista askarrellaan asuinalueen pienoismalleja.

– Pelkkä puhe ei tavoita kaupunkisuunnittelun sisältöä kokonaisvaltaisesti. Siksi asukkaat on otettava suunnitteluun mukaan alusta alkaen, selventää Tattersall wikisuunnittelun ideaa.

Noin 2000 asukkaan asuinalue nousee Vermontien ja Majurinkadun ympäristöön. Asukkailta toivotaan erityisesti ideoita siitä, miten asumisen yhteisöllisyyttä voitaisiin edistää.

Espoon aluearkkitehti Lotta Kari-Pasonen osallistuu wikisuunnittelutyöryhmän tapaamisiin ja kommentoi asukkaiden ideoita tuoreeltaan. Jo ensimmäisessä tapaamisessa 17.9. syntyi lupaavia pienoismalleja ja innostunutta keskustelua.

Ryhmän tekemiä suunnitelmia ei käytetä asemakaavoituksessa sellaisenaan, mutta ideat esitellään kaupunkisuunnittelulautakunnalle.

– Parhaassa tapauksessa tällä suunnittelulla saadaan tuotettua idea, joka leimaa ja antaa identiteettiä uudelle rakentuvalle alueelle, toteaa Kari-Pasonen.

Espoon kaupunkisuunnittelukeskus järjestää wikisuunnittelutyöpajat yhteistyössä 4V-hankkeen kanssa. Hanke edistää yhteisöllisyyttä ja kestävää elämäntapaa.

– Haluamme etsiä asukkaille vaikuttamisen kanavia ja tuoda yhteisöllistä näkökulmaa kaupunkisuunnitteluun. Wikisuunnittelupajat sopivat tähän hyvin, kertoo 4V-hankkeen yhteisöllisyyskoordinaattori Tuija Hyyrynen.

Suunnitelmia voi kommentoida Espoon kaupungin verkkosivuilla sekä Peter Tattersallin blogissa http://wikivermo.blogspot.com/

Ideoita ja palautetta voi antaa myös Tattersallin päivystäessä Sellon kirjaston lehtilukusalissa. Seuraavat päivystysajat ovat 19.10, 23.10, 26.10 ja 28.10 klo 15-19.

Lisätietoja:
Tuija Hyyrynen, Yhteisöllisyyskoordinaattori, 4V-hanke, p. 046 877 3273
Peter Tattersall, suunnittelupajojen vetäjä, p. 050 5115 337
Lotta Kari-Pasonen Vs. aluearkkitehti, p. 09 8162 4106Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä