Tiedotteet

3.12.2008

Helsinki, Espoo ja Vantaa panostavat asukkaiden elämänlaatuun

Helsinki, Espoo ja Vantaa ovat käynnistäneet yhteistyössä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kanssa hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa pääkaupunkiseudun asukkaiden elämänlaatua ja vaikuttamismahdollisuuksia. Hanke esittäytyi asukkaille Onnellinen kaupunki -tapahtumissa eri puolilla pääkaupunkiseutua joulukuun alussa.

4V: Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi Hyvin -hankkeen tavoitteena on tehdä yhteistyössä
asukkaiden, vuokrataloyhtiöiden ja kuntien kanssa kaupunkiympäristöstä entistä viihtyisämpi ja turvallisempi. Hanke tukee toimintamuotoja, jotka edistävät kestävää elämäntapaa ja yhteisöllisyyttä.

– 4V-hankkeessa pyrimme keskittymään siihen, mikä on kaiken kaikkiaan hyvää elämää. Siksi myös sosiaalisia ja ympäristöllisiä näkökohtia käsitellään hankkeessa yhtäaikaisesti, ei toisiaan poissulkevina asioina, kertoo 4V-hankepäällikkö Eija Koski.

Esimerkiksi vuokrataloyhtiöissä kokeillaan käytäntöjä, jotka tekevät arjesta asukkaille
helpompaa ja samalla tukevat kestävää kehitystä.

– Taloyhtiöön voidaan esimerkiksi tilata paikallinen pyöräkorjaaja päiväksi. Näin asukkaat saavat korjattua pyöränsä kätevästi kotipihalla, tuemme paikallisia palveluita ja ympäristöystävällistä liikkumista, Koski ehdottaa.

Lasten ja nuorten kanssa työskenteleviä hanke tukee kestävän kehityksen kasvatustyössä tarjoamalla maksutonta koulutusta, neuvontaa ja materiaaleja. Päiväkoteja ja kouluja kannustetaan alueelliseen yhteistyöhön ja kokeilemaan uusia toimintamalleja. Esimerkiksi Mellunmäkeen on suunnitteilla alueellinen vanhempainilta yhdessä alueen koulujen kanssa.

4V-hanke toimii pilottialueilla eri puolilla pääkaupunkiseutua. Espoossa toiminta keskittyy Kirkkojärven, Leppävaaran ja Suvelan, Helsingissä Mellunkylän, Herttoniemen ja Roihuvuoren, Vantaalla Korson ja Länsimäen kaupunginosiin sekä näiden lähialueisiin.

4V-hanke kutsuu ideoimaan Onnellista kaupunkia

Kaikenikäisille asukkaille suunnattu Onnellinen kaupunki -ideakeräys käynnistettiin 4Vhankkeen pilottialueilla järjestetyissä Onnellinen kaupunki -tapahtumissa joulukuun alussa.

– Haluamme koota ihmisten ajatuksia hyvän elämän elementeistä. Idea voi olla konkreettinen toimintaehdotus omalle asuinalueelle tai abstraktimpi ajatus Onnellisesta kaupungista. Ideoita tullaan esittelemään paikallisille päättäjille ja niitä otetaan käytäntöön myös 4V-hankkeessa, kertoo Eija Koski.

Asukkaat voivat kertoa ideansa tarinan muodossa ja kuvittaa sitä halutessaan valokuvalla. Lapset ja nuoret voivat osallistua myös piirtämällä sarjakuvia. Idean voi lähettää sähköpostitse tai postitse tai jättää 4V-palautuslaatikkoon Herttoniemen kirjastoon, Keski-Espoon kirjastoon tai Monitoimikeskus Lumoon. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät hankkeen nettisivuilta.

Lisätietoja:
Eija Koski, hankepäällikkö
puh. 045 636 6302

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä