Tiedotteet

18.3.2011

Kestävä kehitys ja yhteisöllisyys: Vinkkejä ja hyviä käytäntöjä järjestötoimintaan netissä

Miten yhdenvertaisuutta voidaan edistää järjestössä? Miten järjestetään hiilineutraali tapahtuma? Millaisia hyötyjä voidaan tavoittaa alueellisella yhteistyöllä? Miten asukkaiden mielipide saataisiin paremmin esille kaupunkisuunnittelussa?

Vastauksia muun muassa näihin kysymyksiin löytyy osoitteesta www.4v.fi/jarjesto-opas.

 

Oppaan avulla kaikenlaiset järjestöt voivat tarkastella toimintaansa kestävän kehityksen näkökulmasta, vaikka se ei kuuluisikaan omaan ydintoimintaan. Asiassa auttaa erityisesti oppaan kestävän toiminnan tarkastuslista, jossa käydään läpi liikkuminen, hankinnat, tarjoilut, jätteiden synnyn ehkäisy ja lajittelu, tilojen käyttö sekä koulutus.

 

– Listan avulla saa nopeasti käsityksen, miten keke-asiat on otettu omassa järjestössä huomioon, kertoo Milla Talja, yksi oppaan kirjoittajista. 

 

4V-hankkeessa on myös koottu hyviä kestävän kehityksen käytäntöjä pääkaupunkiseudulta ja muualtakin Suomesta. Hyvät käytännöt liittyvät asukas- ja järjestötoiminnan, asumisen sekä kasvatuksen teemoihin, ja ne edistävät kestävää elämäntapaa ja yhteisöllisyyttä ruohonjuuritasolla. Joitakin käytäntöjä hanke on ollut mukana toteuttamassa ja osa on kerätty sidosryhmiltä.

 

Hyviä käytäntöjä voi hyödyntää vapaasti haluamallaan tavalla – toteuttaa sellaisenaan, muokata omiin tarpeisiin sopiviksi tai käyttää ajatusten herättelijänä omaa toimintaa suunniteltaessa ja kehitettäessä.

 

Jokaisesta hyvästä käytännöstä esitellään ensin tiiviisti tavoitteet ja toimintatavat. Otsikon Kokemuksia alta selviää, miten yksittäiset toimijat ovat soveltaneet käytäntöä omassa toiminnassaan. Lopuksi esitellään käytännön hyödyt kestävän kehityksen kannalta.

 

Hyvät käytännöt on koottu sivuille www.4v.fi/hyvatkaytannot.

 

 

Lisätietoja: Milla Talja, p. 0400 348 101, milla.talja@kierratyskeskus.fi


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä