Tiedotteet

12.3.2009

Mellunmäessä mietitään yhteisiä pelisääntöjä lasten kasvatukseen

Mellunmäen alueen koulut, päiväkodit ja muut alueen toimijat järjestävät vanhempien yhteisen iltakahvihetken 18.3. klo 18–20 asukastila Mellarissa. Tilaisuudessa pohditaan yhteisiä pelisääntöjä lasten kasvatukseen.

Tilaisuuden pääpuhujana toimii Yhdessä Elämään -kampanjan äiti Anne Eskelinen, joka peräänkuuluttaa kaikkien lasten elinympäristössä vaikuttavien tahojen yhteistyötä. Taustalla on ajatus, että kasvatusvastuu kuuluu vanhemmille, mutta kasvattamiseen tarvitaan koko kylä.

– Tarvitaan positiivisen yhteistyön rakentamista ja vanhemmuuden tukemista arkielämän asioissa. Aika usein vanhempien kanssa keskustellaan lapsille asetettavista arjen säännöistä, kuten kotiintuloajoista ja suhtautumisesta toisten omaisuuteen ja koskemattomuuteen, kuvaa Eskelinen kampanjaa.

Anne Eskelisen lisäksi puheenvuoron saa Radio Helsingistä tuttu Njassa, joka kertoo elämästä lähiöisänä. Keskustelua alustaa myös lähipoliisi kertomalla alueen erityispiirteistä ja vanhempien vastuusta.

Yhteisöllisyyttä rakennetaan vanhempainillan ryhmätöissä, jolloin vanhemmat pääsevät pohtimaan alueen yhteisiä kasvatuksellisia tavoitteita. Samalla mietitään sitä, miten perheet voivat tukea ammattikasvattajia ja toisinpäin.

Tilaisuus sai alkunsa huomiosta, että koulujen ja päiväkotien huolella järjestämät vanhempainillat ovat saaneet harmittavan vähän vanhempia liikkeelle. Tilaisuuden järjestäjät toivovat, että rento iltakahvihetki houkuttelee vanhempia keskustelemaan kaikille tärkeästä asiasta.

Tilaisuuden kulku
aika: 18.3.klo 18-20
paikka: Asukas- ja vapaa-ajantila Mellari, Korvatunturintie 2, Mellunmäki
  • Tilaisuuden esittely ja tervetulotoivotus. Kaikki alueen toimijat esittelevät itsensä
  • Jenni Saari ja Pentti Tarvonen lähipoliisista puhuvat lyhyesti Mellunmäen tilanteesta ja siitä, mihin tilanteisiin aikuisten pitää puuttua.
  • Lähiöisän puheenvuoro: Radio Helsingistä tuttu Njassa kertoo, millaista on olla isä Mellunmäessä.
  • Anne Eskelinen puhuu ja vetää ryhmätöitä noin klo 18.30 alkaen

Lisätietoja ja ilmoittautuminen tilaisuuteen:
Katja Viberg, 4V-hanke, 045 636 6311Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä