Tiedotteet

7.9.2009

Näyttely pääkaupunkilaisten unelmista avautuu Helsingin rautatieasemalle

Onnellinen kaupunki -näyttely Helsingin rautatieasemalla esittelee pääkaupunkiseudun asukkaiden ideoita ja kertomuksia siitä, mikä tekee kaupungista hyvän paikan asua.


Erityisesti lasten piirustukset ja tarinat koskettavat oivalluksillaan kaupunkielämän pienistä iloista. Näyttelyn avajaiset ovat maanantaina 14. 9. klo 15–17, jolloin paikalla on myös Kokemuksellisen kaupungin konsultti, joka jakaa vinkkejä uudenlaisiin kaupunkikokemuksiin. Näyttelyyn voi tutustua 14.–27.9. rautatieaseman Postitalon puoleisessa hallissa.

4V-hanke järjesti Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla viime vuodenvaihteessa ideakeräyksen aiheesta Onnellinen kaupunki. Aikuisilta toivottiin ideoita ja kertomuksia hyvästä elinympäristöstä. Koululaisille tarjottiin sarjakuva- ja päiväkoti-ikäisille tarinapajoja, joissa lapset ja nuoret pohtivat samaa aihetta piirtäen ja tarinoiden.

Onnellisen kaupungin rakennusaineina toistuvat siisteys, turvallisuus ja läheinen luonto. Lapset osallistuivat piirustuksillaan ideakeräykseen kaikkein innokkaimmin. Lasten ihannekaupungissa on kauniin värisiä taloja, läheisiä ihmisiä ja yhdessä tekemistä. Myös aikuiset toivovat parempia mahdollisuuksia yhdessä tekemiselle ja eri ikäisten kohtaamiselle.

Ajatusten ja ideoiden pohjalta kehitetään toimintaa yhdessä asukkaiden kanssa. Muun muassa Helsingin Kontulassa palvelutalo Helykodin vanhukset viettivät Floran päivän juhlaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhdessä Kontulan leikkipuiston ja Mikaelin seurakunnan iltapäiväkerhon lasten kanssa.

Espoossa alkaa asukkaiden ja kaupunkisuunnittelijoiden yhteinen suunnitteluhanke Leppävaarassa Vermon alueella. Wikisuunnittelun menetelmää hyödynnetään suunnittelupajoissa, jotka aloittavat työskentelynsä syyskuussa. Työpajoissa askarrellaan puupalikoista ja muusta materiaalista asuinalueen pienoismalleja, joita voi kommentoida myös verkossa.

Vantaan Korsossa 4V-hanke järjestää kävely- ja pyöräretkiä, joissa osallistujat voivat esittää ajatuksia ja mielipiteitä Korson keskustasuunnitelman päivittämisen tueksi.

‒ Hankkeen johtoajatuksena on kaupunkilaisten yhteisöllisyyden vahvistaminen. Yhdessä tekeminen ja yhteisiin asioihin osallistuminen edistävät vastuullisuutta omasta elinympäristöstä ja sen ihmisistä, toteaa hankkeen ympäristökasvattaja Katja Viberg.


Lisätietoja: Katja Viberg, 4V-hanke, puh. 045 636 6311Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä