Tiedotteet

17.9.2009

Nuorten seinätaidetta Korsoon

Korson Setlementtinuorten maalarit ahkeroivat parhaillaan Korsoa esittävän seinämaalauksen parissa Minkkitie 8:ssa. Aloite syntyi osoitteessa sijaitsevan Vantaan Valon toimijoiden kokouksessa keväällä. Asukkaiden osallistumismahdollisuuksia edistävällä 4V-hankkeella oli tiedossa sopiva yhteistyökumppani: Setlementtinuorten toiminnassa on mukana monia graffiteja maalaavia, joiden taiteen soisi pääsevän myös esille.

Maalaus on esimerkki nuorten osallistumismahdollisuuksista – se tulee näkyvälle paikalle junaradalle päin. Myös parakkimaisen rakennuksen yleisilme kohenee. Nuoret itse ovat suunnitelleet teoksen ja talon omistaja Vantaan Teollisuuskiinteistöt on siunannut hankkeen.

Kiitoksia on tullut myös Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden johdolta.

"Graffititaidetta ei ole tunnustettu Suomessa. Tämä on nyt ensimmäisiä esimerkkejä siitä, että jotain tapahtuu ja erittäin tärkeää nuorille. Kun pieni porukka pääsee maalaamaan, se on samalla kädenojennus isommalle joukolle nuoria: teitä arvostetaan ja tällaiset tilaustyöt ovat mahdollisia", kiittelee maalausprojektia vetänyt toiminnanjohtaja Kirsi Campos Korson Setlementtinuorista.

Campos korostaa vastuun oppimisen merkitystä. Kun nuorille annettaan paikka, jossa
maalata, he sitoutuvat olemaan töhrimättä muualla.

"On parempi tehdä luvan kanssa ja ilman kiirettä sitä taidetta mitä haluaa", nuoret maalarit kommentoivat.

Vantaan valtuustossa on käsitelty laillisia graffitipaikkoja keväällä. Minkkitiellä kyseessä ei ole avoin graffitiseinä, vaan taideteos. Paikkaa graffitiseinälle Korsossa etsitään edelleen.

Minkkitien maalaus valmistuu lähipäivinä. Kaikki ovat tervetulleita ihastelemaan sitä paikan päälle tai junan ikkunasta: Helsingistä matkatessa katse oikealle Rekolan jälkeen.

Lisätietoja: Ville Heinilä, 4V-hanke, 050-3145025
Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä