Tiedotteet

4.2.2009

Onnellinen Vantaa rakentuu pienistä asioista

Millainen on onnellinen kaupunki? Länsimäen kirjastossa avautunut näyttely esittelee kaikenikäisten kaupunkilaisten ajatuksia onnellisesta kaupungista piirustusten, sarjakuvien ja ideoiden kautta.

Lasten piirustusten onnellisessa kaupungissa on ihmeitä tekeviä kukkia, kilttejä haamuja ja monta aurinkoa. Eräs aikuinen ehdottaa talveksi havupuita kukka-astioihin Korson asema-aukiota koristamaan.

Kaikkein tärkeimmiksi aiheiksi nousee kuitenkin siisti ja turvallinen kaupunki, jossa ei kiusata ketään ja jossa voi harrastaa monenlaisia asioita. Näyttely osoittaa, että pienetkin asiat riittävät tekemään kaupunkiympäristöstä viihtyisän ja turvallisen.

Joukko kaupungin virkamiehiä ja päättäjiä on jo tutustunut asukkaiden ideoihin ja ehdotuksiin näyttelyn avajaisissa. Yhden ehdotuksen mukaan Vantaalla järjestettäisiin siivoustalkoot Yrjön päivänä. Ehdotukseen tartuttiin, vaikka Yrjön päivästä ei pidetäkään kiinni. Siivoustalkoot järjestetään Vantaan kaupunkijuhlien yhteydessä toukokuussa.

– Kyseessä on yksi yhteisöllinen osa kaupunkikulttuuria: kaikki siivoavat omaa lähiympäristöään ja osallistuvat yhteisesti onnellisen kaupungin tekemiseen, selittää asukaspalvelujohtaja Heidi Nygren.

Näyttely on Kierrätyskeskuksen sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien yhteisen 4Vhankkeen ideakilpailun satoa. Vastaavat näyttelyt on järjestetty myös Espoossa ja Helsingissä.

Syksyllä käynnistyneen 4V-hankkeen tavoitteena on tehdä yhteistyössä asukkaiden,
vuokrataloyhtiöiden ja kuntien kanssa kaupunkiympäristöstä entistä viihtyisämpi ja turvallisempi.

Vantaan Onnellinen kaupunki -näyttely on nähtävillä Länsimäen kirjastossa 9.–20.3.2009 (Suunnistajankuja 2, Länsimäki). Näyttely on ollut aikaisemmin esillä Kulttuurikeskus Lumon aulassa.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä