Tiedotteet

30.11.2009

Picasson muodonmuutos joulukalenteriksi

Lasten tekemä animaatiojoulukalenteri luo joulutunnelmaa jo seitsemännen kerran. Animaatiojoulukalenterissa jokaisen luukun takana on animaatio, jonka päiväkoti- ja ala-asteikäiset lapset ovat ideoineet ja toteuttaneet.

Tänä vuonna joulukalenterin teemana on Picasso ja muodonmuutos. Projektiin osallistuneet 166 lasta hakivat ensin innoitusta Ateneumin Picasso-näyttelystä ja pääsivät sitten tekemään työpajoissa omia animaatioita.

Animaatioita tehtiin muun muassa vahasta, paperista ja kierrätysmateriaaleista. Perinteisen jouluaiheiden sijasta animaatioluukuissa korostuu lasten luovuus ja vapaus leikkiä animaatiotekniikalla ja erilaisilla materiaaleilla.  Picasso ja muodonmuutos -teema näkyy tekniikan ja aiheiden kokeilevuutena ja monimuotoisuutena.

 

Animaatiojoulukalenteri esitetään tänä vuonna Lasipalatsin seinällä, Ateneumissa, Kontulan ostarilla  ja vapaa-ajantila Mellarissa. Näissä paikoissa näytetään 1.–24. joulukuuta joka päivä uusi animaatioluukku. Kaikki animaatioluukut ovat nähtävissä myös animaatiojoulukalenterin internet-sivuilla:  joulukalenteri@kontu.la

 

Vuoden 2009 animaatiojoulukalenteri on Helsingin Kulttuurikeskuksen, Lasipalatsi Mediakeskus Oy:n, Ateneumin taidemuseon, Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen 4V-hankkeen, FC Konnun ja Animatricks animaatiofestivaalin yhteinen hanke.


Projektin tavoitteena on innostaa ja kannustaa Itä-Helsingin päiväkoteja ja koululuokkia yhteiseen tekemiseen. Projektiin kuului myös yksi aikuisille suunnattu työpaja.

 

Animaatiojoulukalenteri toivottaa hyvää joulua ja mukavia hetkiä animoitujen joulukalenteriluukkujen parissa!

 

Lisätietoja:

Terhi Väänänen

Projektin vastaava tuottaja

terhi@animatricks.net

044-08611356

 

http://joulukalenteri.kontu.la/


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä