Tiedotteet

13.1.2011

Uudet kestävän kehityksen oppaat julkistetaan Educa-messuilla

4V-hanke esittelee uudet kestävän kehityksen oppaat Keke koulussa ja Keke päiväkodissa Educa-messuilla perjantaina 28. tammikuuta klo 13.30 Helsingin messukeskuksen tilassa 205.

Oppaat ohjaavat kouluja ja päiväkoteja suunnitelmalliseen kestävän kehityksen työhön. Kestävän kehityksen ohjelman malli luo raamit toiminnan suunnittelulle, toteuttamiselle ja arvioinnille. Runsaat käytännön esimerkit auttavat ideoimaan työtä omassa toimipisteessä. Oppaiden vauhdikkaasta kuvituksesta vastaa taiteilija Seppo Leinonen.

Kestävän kehityksen työtä tarvitaan, jotta opetussuunnitelman sekä varhaiskasvatussuunnitelman  ja esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden vaatimukset saavutetaan. Lisäksi Kansallisen kestävän kehityksen kasvatuksen strategian mukaan kaikilla koulutusorganisaatioilla piti olla kestävän kehityksen toimintaohjelma vuoteen 2010 mennessä ja vuoteen 2014 mennessä 15 prosentilla päiväkodeista, kouluista ja oppilaitoksista tulee olla ulkoinen tunnus kestävän kehityksen työstään. Keke koulussa ja Keke päiväkodissa -oppaat auttavat tavoitteiden saavuttamisessa. Kun työ on päässyt käyntiin, matalan kynnyksen ohjelmasta voi siirtyä tavoittelemaan Vihreää Lippua tai oppilaitosten kestävän kehityksen sertifikaattia.

Julkistustilaisuudessa ovat paikalla oppaiden kirjoittajat, ympäristökasvattajat Annukka Luomi, Johanna Paananen, Katja Viberg ja Laura Virta. Koulujen kestävän kehityksen ohjelmatilanteesta kertoo opetusneuvos Marja-Leena Loukola Opetushallituksesta. Opetuskonsultti Kirsi Verkka kertoo puolestaan keke-työstä Helsingin opetusviraston näkökulmasta.

Lisätietoja:
Annukka Luomi, p. 045 636 6304, annukka.luomi(at)kierratyskeskus.fi
Laura Virta, p. 0400-348 102, laura.virta(at)kierratyskeskus.fi

4V-hankkeen ympäristökasvattajat ovat tavattavissa Educa-messuilla myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulun osastolla 3m59.

www.4v.fi/kekekoulussa
www.4v.fi/kekepaivakodissa
www.educamessut.fi

Tulosta


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä