Tiedotteet

25.11.2010

Yhteistyö tuotti joulukalenterin Espooseen

Kuinka käy pupujussin mäenlaskun tai miten pieni kuutti löytää kimmeltävän kalan ja saako varis ystäviä itselleen? Nämä tarinat kerrotaan leppävaraalaisena yhteistyönä tehdyssä video-joulukalenterissa.

 

Joukko leppävaaralaisia toimijoita työsti yhdessä Sellon kirjaston henkilökunnan sekä 4V-hankkeen Espoon työntekijöiden ja Kirjastokaistan kuvaajan kanssa joulukalenterin, joka kuvattiin nukketeatterina.

 

Sellon kirjaston asiakkaita pyydettiin keksimään tarinoita, jotka muokattiin näyteltävään muotoon.  Ryhmä Ruusutorpan alakoulun oppilaita valmisti kierrätysmateriaalista lavasteet askarteluohjaajan opastuksella. Käsinuket lainattiin Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n Ympäristökoululta sekä kirjastolta. Kalenterin luukut kuvattiin kirjaston tiloissa ja näyttelijöinä toimi joukko Leppävaaran alueen asukkaita sekä muita toimijoita.

 

Jouluiset tarinat kertovat muun muassa yhdessä tekemisestä, ystävyydestä ja aineettomista lahjoista. Joulukalenterin teko on hieno osoitus yhteisöllisyydestä, joka on ja elää Leppävaarassa.

 

Joulukalenterivideot ovat katsottavissa Sellon kirjaston Internet-sivuilla ja Kirjastokaistalla. Eri toimijat voivat liittää videot myös omille sivuilleen. Tähän tarvittavan embed-koodin saa Kirjastokaistan sivulta videon yhteydessä olevan Jaa-painikkeen alta. Luukut avautuvat ensimmäinen päivä joulukuuta alkaen päivä kerrallaan

 

Lisätietoja:

Sellon kirjasto, Anu Kulometsä, p. 09 816 57617

4V-hanke, Tuija Hyyrynen, p. 046 877 3273 www.4v.fi

Kirjastokaista, Tuomas Lipponen, p. 040 334 0949 www.kirjastokaista.fi

 

4V: Välitä, Vaikuta, Viihdy, Voi hyvin – yhteisöllisyys ja hyvä elinympäristö – hanke on Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy:n sekä Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteinen hanke, joka saa vuosin 2008–2011 EU-rahoitusta Etelä-Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä tukevasta EAKR-ohjelmasta ja kansallista rahoitusta Uudenmaan liitolta.

 

Tulostusversio ()


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä