Tiedotteet

11.2.2011

Ympäristökasvatusta päiväleirillä: Lennu Liito-oravan seurassa tutkimaan lähiympäristöä

Lennu Liito-orava on kotoisin vanhasta aarnimetsästä, kaukana kaupungista. Lennu tapaa kevätretkellään ruskean cityoravan, Olgan, joka on tullut vierailulle Lennun metsään. Lennu lähtee Olgan matkaan ja yhdessä oravat ihmettelevät ihmisten touhuja ja vaikutusta elinympäristöön. Leiriläisten tehtävänä on toimia Olgan ja Lennun puolesta salapoliiseina.

Kestävää kehitystä edistävä 4V-hanke on julkaissut materiaalipaketin kesällä pidettäville 1.–4.-luokkalaisten päiväleireille. Lennu Liito-orava ja kesäinen kaupunkiseikkailu tutustuttaa ihmisten ja eläinten maailmaan sekä erilaisiin elinympäristöihin. Omasta lähiympäristöstä löydetään uusia juttuja ja huomataan, että lähiluontokin on tärkeä.

 

Materiaalissa on ideoita viiden päivän pituisen leirin ohjelmaksi ja se soveltuu esimerkiksi asukaspuistoille, järjestöille ja seurakunnille. Ideana on, että ilman suuria etukäteisvalmisteluja ketkä tahansa asiasta kiinnostuneet voivat vetää leirin. Materiaalia voi käyttää myös soveltaen ja yksittäisiä tehtäviä voi hyödyntää vaikkapa taide- tai liikuntaleirillä.

 

– Kesäleirit ovat oiva paikka tuoda esiin kestävän elämäntavan näkökulmia niin leiriohjelman kuin arkisten puuhien kautta, toteaa ympäristökasvattaja Annukka Luomi.

 

Leirimateriaalin voi ladata ilmaiseksi netistä: www.4v.fi/julkaisut > kasvattajille

 

Lennu Liito-oravalla on vakiintunut rooli myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Ympäristökoulun ympäristökerhossa. 1.–2.-luokkalaisille suunnatuissa iltapäiväkerhossa tehdään retkiä ja askarrellaan vanhasta uutta sekä puhutaan turhista tavaroista, kaatopaikoista ja kertakäyttöisyydestä. Ympäristökerhoa voi myös pitää itse Lennu Liito-orava ja suuri mysteeri -materiaalin avulla.

 

 

Lisätietoja:

Annukka Luomi, p. 045 636 6304, annukka.luomi(at)kierratyskeskus.fi

 

www.4v.fi

www.kierratyskeskus.fi/ymparistokerho


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä