keke-kotona-opas kansi

Onko keke kotona?

Opas kestävään asumiseen

Tämän oppaan tarkoituksena on antaa vinkkejä ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävään ja hyvään asumiseen. Opas on suunnattu erityisesti kaupunkien omistamien vuokrataloyhtiöide ja muiden niin sanottujen aravavuokratalojen asukkaille ja asukastoimikunnille.

 

Kestävän kehityksen – tuttavallisemmin keken – huomioiminen säästää sekä rahaa että luontoa. Kannattaa olla myös tietoinen asukkaan oikeuksista ja velvollisuuksista sekä asukastoiminnan mahdollisuuksista. Vuokrallakin sinulla on oikeus vaikuttaa oman asumisesi asioihin.

 

Oppaaseen on koottu tosielämän hyviä esimerkkejä asukastoiminnasta vuokrataloyhtiöissä. Esimerkit ovat pääasiassa pääkaupunkiseudulta, vaikka hyviä ideoita löytyy toki muualtakin. Oppaan loppupuolella on malleja veden- ja energiankulutuksesta sekä jätekustannuksista tiedottamiseen. Mallit voi kopioida omaan käyttöön ja niihin voi lisätä tietoa oman talon kulutuksista ja kustannuksista. Liitteistä löydät lisää esimerkkejä muun muassa turvallisuusasioista tiedottamista ja kodin huoltotoimenpiteiden tarkistamista varten. Voit ladata oppaan myös pdf-muodossa.


Viihtyisää asumista!


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä