Pihoista paras ja kerhotiloista kaunein?

 

Talojen ja pihojen hyvä kunto on tärkeä asia. Viihtyvyyttä lisäävät esimerkiksi viihtyisät saunatilat, grillipaikka pöytineen ja penkkeineen sekä kauniit istutukset. Toimivissa kerhotiloissa on mukava järjestää juhlia ja muuta toimintaa.  Millaisia asioita sinusta kuuluu hyvään pihaan ja kerhohuoneeseen?

 

 

Haluatko perustaa kerhon?

Mikä neuvoksi, jos yhteinen toiminta kiinnostaisi, mutta aloittaminen arveluttaa? Toimintaa voi aluksi kokeilla kerhostartin avulla. Onnistumisen edellytyksenä on, että asukkaista löytyy henkilöitä, jotka ovat valmiita kantamaan vetovastuuta kerhotoiminnasta.


Ideointitilaisuuden voi järjestää asukastoimikunnalle tai kaikille talon asukkaille. Keskustelun ohjaajana toimii asukas, joka on perehtynyt asiaan ja ottanut etukäteen selvää erilaisista kerhoideoista. Tilaisuudessa sovitaan, millaista kerhoa lähdetään kokeilemaan, milloin ja missä tilassa toimintaa järjestetään, tarvitaanko rahaa tai materiaaleja, ja ketkä vastaavat ohjaamisesta ja kerhomainosten tekemisestä.

 

Jos toimintaan on käytettävissä jonkin verran rahaa, asukkaat voivat kutsua myös ulkopuolisen ammattilaisen vetämään kerhoa haluamastaan aiheesta, vaikkapa kahdeksi ensimmäiseksi kerraksi. Ohjaaja – esimerkiksi askartelun tai tuunauksen opettaja – voi antaa suunnitteluapua ja ideoita seuraavillekin kerroille, kun asukkaat jatkavat kerhoa omin voimin!

 


 

 

 

Katso hyvät käytännöt:

Asukkaat mukana pihasuunnittelussa

 

Keittiöpuutarha kaupungissa

 

Asukaskerhoista meidän talo -henkeä

 

 

Katso myös:

pihan suunnitelmalliseen kehittämiseen


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä