Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
Plan_B-outlet_nettisivu_ja_verkkokauppa_734x400

Plan B -uusiotuotteet

Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto. Tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut vaatteet ja asusteet sekä sisustustuotteet ja huonekalut. Plan B on värikästä ja kotimaista käsityötä. 

Trashionmuodin periaatteisiin kuuluen Plan B -ompelimoon valitaan Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua moitteettomiksi vaatteiksi sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin.  

Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia, kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. Myös Plan B:n käyttämät ompelulangat ovat lahjoituksena tulleita. 


”Plan B antaa tuotteille uuden elämän ja on ekologinen valinta. Jokainen tuote on uniikki ja persoonallinen kotimaisen kädentaidon osoitus."


Plan B -vaatteet ja -asusteet

Plan-B-tuotteita

Kankaat uuteen kukoistukseen


Plan B -vaatteet ja laukut tuovat väriä arkeen ja toimivat hyvin myös yhdisteltynä muihin vaatteisiin. Tiedätkö sinä, mistä vaatteesi on tehty? Plan B:n tuotteet pelastavat maailman tekstiilijätteeltä vaatekappale kerrallaan.

 • Värikkäät puuvillaiset mekot, tunikat ja hameet valmistetaan ekologisesti kierrätetyistä kankaista, kuten verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista.
 • Syksyisemmät mallistot saavat elämänsä hyljätyistä villavällyistä ja villasekoitekankaista.
 • Laukut ja pussukat valmistetaan vanhoista verhoista, vahakankaista ja muista laadukkaista puuvilloista.


Plan B -vaatteilla on tuotetakuu 

Haluamme, että Plan B -vaatteet olisivat käytössä ja kestäisivät pitkään.Joskus sattuu ja tapahtuu, puuvilla kutistuukin liikaa pesussa, sauma ratkeaa tai vaatteen kangas ei kestäkään käytössä. Pyrimme valitsemaan kiertoon tulleista materiaaleista ne laadukkaimmat, mutta aina sitä ei voi tietää päällepäin. Siksi annamme vaatteillemme vuoden tuotetakuun. 

Jos sinun ostamallesi Plan B-vaatteelle sattui jotain normaalikäytössä, otathan yhteyttä välittömästi.  


Mallistomme

BESTIS -jakku


Bestit-jakku

Pelkistetyn Bestis-jakun malli antaa tilaa kankaiden väreille ja kuvioille. Jakku on vuoritettu. Koot 34–52. Bestis on paksusta puuvillasekoitekankaasta valmistettu lyhyt, vuoritettu jakku. Jakussa on ajaton leikkaus, joka sopii niin rentoon oleiluun kuin tyylikkäämpään pukeutumiseen. Jakku sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin, mutta sen edessä ei ole kiinnitystä. Poistuva tuote, vain yksi koko jäljellä.

Tässä mittataulukko:

koko

34/36

38/40

42/44

46/48

50/52

rinnan ympärys

-

116

-

-

-

lantion ympärys

-

116

-

-

-

hihan pituus

-

71 / 46*

-

-

-

-

-

-

-

jakun pituus

-

62

-

-
* hihan pituus pääntieltä olkasaumaa pitkin ranteeseen

Ihana-tunika

Ihana-tunika

Ihana-kaftaani soveltuu moneen. Lisää vyö ja näyttävä koru, jolloin sinulla on juhlava-asu. Toisaalta tämä sopii hyvin myös rannalle tai rentoon menoon. Vaate on takaa pidempi kuin edestä a halkiot sivusaumoissa tekevät Ihanasta hyvin laskeutuvan. Väljämalli sopii monentyyppiselle vartalolle, tunika on suora mallinen, voit käyttää vyön kanssa, jos haluat juhlavuutta lisää, tai rennosti farkkujen tai housujen kanssa. Ihanaa on saatavilla pellavana ja puuvillaisena. Koot 34/36, 38/40, 42/44, 46/48, tulossa isompia kokoja.


Koko taulukko:

koko

34/36

38/40

42/44

46/48

50/52

Rinnan ympärys

109

113

117

121 

-

Lantion ympärys

109

113

117 

121 

-

hihan pituus

44

46

82 

84 

-

Hihan ympärys

45

47

50 

52 

-

Pituus *

81 

81 

82

82

*mitattu keskeltä edestä, pääntien yläreunasta helmaan


Hinta


Iisi-paita / -mekko

iisi-mekko

Iisi-mekko on nimensä mukaisesti helppo ja sopii moneen tilanteeseen. Saat siitä hieman eri näköisen laittamalla vyön eri tavoilla tai jättämällä sen kokonaan pois. 


Fiilis-paita / mekko 


fiilispaita


Rento a-linjainen kesämekko tai paita hauskalla narukiinnityksellä johdattaa sinut hyvään fiilikseen. Voit itse säätää mekon pääntien kokoa kiinnitysnyörin avulla. Muunneltavuutensa ansiosta mekon ilme muuttuu, se näyttää hyvältä monissa eri tilanteissa. 

Kokotaulukko (Koot 34/36, 38/40 ja 42/44):


Koko taulukko:

koko

34/36

38/40

42/44

46/48

50/52

Rinnan ympärys

102

112

117

-

Lantion ympärys

127

137

142

 -

-

Pituus *

81 52/84

 52/84

52/84

-

*keskeltä edestä

Hinta

 • Fiilismekko 50 €
 • Fiilispaita 35 €
Ostoksille verkkokauppaan!

Ilo-hame

ILO

Hauskoilla kuoseilla tehtyjä A-linjaisia klassikkohameita. Vetoketju takana. Valikoimasta löytyy kahta eri pituutta.

koko

vyötärön ympärys

lantion ympärys

pituus lyhyt / pitkä

34

73

98

61/74

36

77

102

61/74

38

81

106

61/74

40

85

110

61/74

42

89

114

61/74

44

93

118

61/74

46

97

122

61/74

48

101

126

61/74

50

105

130

61/74

52

109

134

61/74


Hinta

 • Lyhyt 45 €
 • Pitkä 50 €

Rento-reppu

Narureppu

Tukevat ja kestävät narureput on valmistettu paksusta puuvillasta tai canvas-kankaasta. Repun vuoritettu sisäosa on jaettu kahteen osaan, joten siellä kulkee vaikkapa läppäri. Mitat 37x47 cm.


Reilu-kassi

Reilulaukku

Plan B - Reilu kassi, on ja kätevä kun tarvitset päivääsi paljon tavaraa. Kestävä ja kaunis vaihtoehto kun mukanasi tulee paljon kannettavaa. Mitat 65x54 cm. Hihnan pituus 60 cm.Reilu- kassiin mahdutat vaikka useammatkin uimakamat ja sivutaskuun uppoaa kätevästi 1,5 litran pullo virvoketta. Puuvillavuoritettujen kassien päällykangas on jaettu kahteen osaan colour-block menetelmällä ja molemmat ovat paksumpaa canvassekoitetta.


Kiva-laukku

Pikkulaukku

Plan B -uusiomalliston paksummista kierrätys kankaista tehty pieni olkalaukku, jossa kulkee esimerkiksi kännykkä, kukkaro ja avaimet. Läpässä tarrakiinnitys.

Kiva-laukkua on kahta eri kokoa. Molemmissa hihnan pituus 120 cm.

Hinta

 • Pieni (17x18 cm)  25 €
 • Iso (33x26 cm) 35 €

  Meikkipussit

03 meikkipussit

 Vuoritettu meikkipussi. Vasemmalla ripustuslenkki. Vetoketju päällä. 3 kokoa.

Hinnat:

 • S-koko (16x10 cm) 10 € 
 • M-koko (21x12 cm) 12 € 
 • L-koko (28x19 cm) 15 € 

Lippunauha

lippunauha

Hauska, hassutteleva, tyylikäs lippunauha. Nauhassa on kymmenen kappaletta kolmionmuotoisia puuvillaisia kankaita. Nauhan pituus 34 cm, yksittäisen lipun korkeus 24 cm. Lippunauhat valmistetaan pääsääntöisesti muiden tuotteiden leikkuuylijäämästä. 

 • Hinta 20 €


Plan B -huonekalut ja sisustustuotteet

Plan-B-sisustustuotteet

Sisustuksen kauneimmat somistajat ja villeimmät väriläiskät 

Ekologiset ja eettiset huonekalut tuovat huoneeseen hengähdyksen elämästä ennen vanhaan. Ne ovat huonekaluja, jotka on aikoinaan tehty niin hyvin, että kunnostamalla ja uudistamalla ne kestävät ikuisuuden tuoden iloa ja väriä niin yksityiseen olohuoneeseen kuin isommankin toimiston aulaan.

 • Laiskanlinnat, tuolit ja rahit, maalataan ja kunnostetaan Kierrätyskeskuksen puuverstaalla. Verhoomossa niiden uusi ilme viimeistellään Kierrätyskeskukseen lahjoitetuilla verhoilukankailla.
 • Sisustustyynyt ja kankaiset säilytyskorit valmistetaan kierrätetyistä kankaista.

Katso video Plan B -verstaalta


Tuotevalikoimaamme


Bon Voyage –rahi

Bon-voyage-rahi

Paljon ihastusta herättäneet rahit valmistetaan vanhoista matkalaukuista. Näitä matkalaukkuja ei ole tarkoitettu avattavaksi, sillä puuverstaalla matkalaukun sisälle tehdään vanerista tai puusta puukehikko. Kehikon ansiosta rahit ovat todella tukevia istua tai lepuuttaa jalkoja. Kehikko pehmustetaan vaahtomuovilla ja verhoillaan.

Rahien jalat ovat usein vanhoista huonekaluista tehtyjä, esimerkiksi sorvattuja pöydän tai sängynjalkoja. 

Löydät raheja verkkokaupasta ja myymälöidemme Plan B –osastoilta.

 • Hinta 185–225 €


Cajon-rumpu

Cajon-rumpu

Cajon-laatikkorumpua soitetaan istumalla sen päällä ja rummuttamalla laatikon laitoja. Plan B:n omat cajon-rummut ovat soitinrakentajan taidonnäyte: laatikko on rakennettu vanhoista, jo käytöstä poistuneista liikennemerkeistä ja jousina toimivat vanhojen suksisiteiden jouset.  


Eväspussi

kestoeväspussi

Parempi eväät pussissa, kuin pitkin poikin kassissa! Tähän vahakankaiseen pussiin jemmaat niin reilummatkin eväät kuin pienet välipalat, ja pussia voi huoletta säilyttää jääkaapissa. 

Eväspussi on tehty kaksinkertaisesta vahakankaasta, joka kestää kosteutta ja pieniä roiskeita. Pussissa on kiinnityksenä kaksi vahvaa magneettinepparia, jotka kiinnittyessään muodostavat ”kantokahvat”.

Leveys 24 cm 
Korkeus suljettuna 22 cm 
Korkeus avattuna 30 cm 
Pohjan syvyys 15 cm


HUIPPU-tyyny

Huippu-tyyny

Huippu-tyyny sai inspiraationsa jäävuoren huipusta, yhdestä ilmastonmuutoksen symboleista. Suosimalla kierrätettyä ja uusiotuotteita jokainen voi kuitenkin olla osa ratkaisua, eikä ongelmaa! Huippu-tyyny ei vaikene pinnan alla kytevästä ongelmasta, mutta toimii kuitenkin kauniina muistutuksena fiksusta valinnasta – somistaen siinä sivussa sohvan kuin sohvan! 

Tyynyt on valmistettu kiertoon tulleista puuvillakankaista, sameteista, plyysheistä ja sisustuskankaista.  Sisältää muotoonommellun sisätyynyn.

Mitat: 
Pohja 43 cm 
Leveys edestä 43 cm 
Korkeus 43 cm 


Jääkaappimagneetit lempparisarjakuvilla!


jääkaappimagneetit


Magneetin puuosa on ylijäämää liikennemerkistä, joita valmistetaan valmentavana työtoimintana Vantaan vankilassa, kuvitus on peräisin esimerkiksi secondhand-sarjakuvistaja koko komeus on viimeistelty lakalla. 

Magneetteja on kahta kokoa: Iso magneetti on halkaisijaltaan noin 5–6 cm, pienet noin 3 cm.


Kitarahyllykkö 

kitaranaulakko

Hyllykkö on valmistettu kiertoon tulleesta kitarasta, joka todettiin korjauskelvottomaksi. Vaikka tämä kitara ei enää soi, on se varmasti oivallinen lisä monen musiikinystävän kotiin!

Hyllyköstä löytyy kolme vanerista hyllyä.

Löydät kitarahyllyköitä myymälöiden Plan B -osastoilta.

 • Hinta 75 €Liitutaulumaila

tennismaila

Miksi vanhoja urheiluvälineitä säilytetään komeroissa? Nämä upeat tennis- ja squashmailat pääsevät seinälle.

Mailan muoto ja kauneus on säilytetty, mutta jänneosa on irrotettu. Jänteiden tilalle on kiinnitetty tukevasti vanerilevy, joka on myös ylijäämämateriaalia. Liitutaulun takana on ripustuskoukku.

 • Squashmaila 20 €
 • Tennismaila 25


Liitutaulu piirakkavuoka

liitutaulu

Nämä leivontaan kelpaamattomat piirakkavuoat on pelastettu päätymästä roskiin. Vuoka on pohjustettu ylijäämälevyllä. Takana nahkalenkki ripustin. Koot vaihtelevat.

 •  Hinnat 10–20 €


Matkalaukkutarjotin

Plan-B--tarjotin

Rahista ylijääneet matkalaukun kannet hyödynnetään tarjottimina. Runkona sängynpohja vaneria, joka päällystetään kivoilla kuvilla. Lakkaus kestää hyvin kosteutta ja roiskeita. Kahvat leikataan vanhoista nahkavöistä. Tarjottimia on useita eri kokoja.

 • Hinta vaihtelee koon mukaan 65–105 €


Skeittilautanaulakko

Skeittilautanaulakko

Tässä vinkki, miten saadaan skeittilautojen upeat graafiset pinnat uudelleen käyttöön. Skeittilautanaulakoiden pohjina on käytetty Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja vanerisia skeittilautoja. Suurin osa näistä ei kelpaisi enää myyntiin sellaisenaan, sillä niissä on kulumia ja käytön jälkeä. Ajan patinaa, sanoisivat toiset nyökkäillen tyytyväisenä. 

Plan B -verstaalla skeittilautojen pinnat puhdistetaan ja niihin kiinnitetään tukevat metalliset koukut. Naulakon voi ripustaa seinälle taustalle kiinnitettyjen ripustinlevyjen avulla. Kysymys kuuluukin, valitsetko naulakkosi värien, kuvion vai skeittilaudan merkin perusteella?


Plan B -taulut

Plan-B-taulut

Vanhoista kirjoista ja lehdistä löytyy ihastuttavia kuvia, nostalgisia mainoksia ja puhuttelevia sarjakuvia. Puuverstaalla nämä aarteet saavat uuden elämän tauluina. Vanerisen taulun ripustus on tehty vanhasta nahkavyöstä.

Koot vaihtelevat kuvien mukaan.Plan B -tuolit

tuoli-2

Kiertoon tulleet puiset ruokapöydän tuolit tarkistetaan ja korjataan liitoksiet, jotta ne kestävät käyttöä. Plan B -silauksen tuoleihin tuo mainokset, kirjankannet tai muut kivat kuvat. 
 
 • Hinnat alkaen 100 €

Plan B -lipastot

lipasto

Kiertoon tulleet laadukkaat, mutta rikkinäiset lipastot, sivutasot, senkit ja kaapit päätyvät Plan B -verstaalle. Lipaston rungot tarkistetaan ja korjataan sekä puhdistetaan. Etulevyt päällystetään kivoilla kuvilla, loput pinnat pintakäsitellään uudelleen tai jätetään vanhalle pinnalle. Jokainen lipasto on tekijänsä näköinen ja muokkautuu alkuperäisen tuotteen kunnon perusteella. Puuttuvat osat uusitaan ja rikkinäiset korjataan.

 • Hinnat 200–350 €

Sohvapöytä

sohvapöytä

Viallisena Plan B -verstaalle päätyneet laadukkaat sohvapöydät tarkistetaan ja tarvittaessa korjataan/kunnostetaan. Pisteeksi iin päälle pinta päällystetään tapetilla ja mahdollisesti myös maalilla.

 • Hinnat 85–225 €


Suksi- ja lumilautapenkit

lumilautapenkki-4

Näiden penkkien rungot valmistetaan vanhoista pirtinpenkeistä. Kaikki osat käydään läpi, kunnostetaan ja maalataan. Ylijäämä lumilaudat puhdistetaan ja kiinnitetään runkoon. Lumilaudan kantit hiotaan turvallisiksi.  

Suksipenkin runko valmistetaan samalla tyylillä. Sukset ovat vanhoja kauniita puusuksia. Näihin liittyy paljon muistoja ja penkkinä suksista voi nauttia huoletta ilman oikeanlaisesta voitelusta murehtimatta.

 •  Hinnat alkaen 150 €


Suksinaulakko

suksinaulakko

Vanhat kauniit puusukset eivät tahdo enää luistaa hiihtäessä, mutta eihän niitä raski heittää poiskaan. Plan B -verstaalla kiertoon tulleista puusuksista tehdään naulakoita. Myös koukut ovat kiertoon tulleita. Naulakossa on ruuvin reiät asennusta varten valmiina.

 • Naulakoiden koot vaihtelevat noin 30 cm ylöspäin.
 •  Hinta 35–45 €


Plan B -lastenkalusteet

lasten-tuoli

Istu sisälle satuun! Näihin lapsille sopiviin tuoleihin on etsitty lapsia kiinnostavia kuvituksia, kaikki kiertoon tulleista lastenkirjoista tai tapeteista.

 Valikoima vaihtelee, esimerkiksi selkänojallinen tuoli, pöytä, jakkara, penkki. 

 • Tuolit noin 45–65€
 • Pöytä noin 60–100 €


Rumpupöydät ja jakkarat

rumpupöytä-ja-jakkara

Kun rummut eivät enää kelpaa soittimena, niin mitä niille voisi tehdä? Plan B -verstalla valmistetaan vanhoista bassorummuista pöytiä ja tom-tomeista rumpujakkaroita. Kannattaa kurkata myös sisälle, sillä usein näissä on avattava kansi ja sisällä säilytystilaa.

Rumpukalusteita löytyy satunnaisesti Nihtisillan myymälän Plan B -osastolta. Saatavuus vaihtelee sen mukaan, miten rumpuja tulee lahjoituksena.

Hinnat

 • Pöydät koosta riippuen noin 120–200 €
 • Jakkarat 50–100€


Mankelipöytä

mankelipoyta

Muistatteko mankelit? Plan B -filosofiaan kuuluu myös maknkelipöytien pelastaminen ja miksipäs ei, nehän on tehty tukevasti ja tarkoitettu kestämään. Niissä on myös sitä jotain, kun sen vain tuo esiin. 

Mankeleiden rungot puhdistetaan ja jokainen Plan B -verstaan läpi käynyt mankelipöytä on tekijänsä näköinen ja muokkautuu alkuperäisen tuotteen kunnon ja käytössä olevien materiaalien perusteella. Kannattaa siis pitää silmät auki, sillä mankelipöydästä saa tosi kivoja laskutasoja ja sivupöytiä!

 • Hinnat alkaen 150 €

 


Ruokapöytä

ruokapöytä

Plan B -verstaalle päätyneet ruokapöydät käydään läpi. Rikkinäisestä tuotteesta pelastetaan ja tehdään käyttökuntoinen tai sen osia käytetään toisen huonekalun kunnostukseen. Rungot on valittu niin, että ne ovat pääsääntöisesti täyspuuta, jotta tuote on järkevä pelastaa.

Korjauksen ja kunnostuksen lisäksi Plan B -verstaalla lisätään hieman taikoja ja ta-daa, ruokapöydät palvelevat taas uusia käyttäjiä vuosia eteenpäin.

 • Alkaen 150–350€


Verhoillut tuolit ja laiskanlinnat

nojatuolit

Plan B pelastaa vanhoja nojatuoleja ja laiskanlinnoja, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan. Puuverstaalla huonekalujen kiinnitykset käydään läpi ja tarvittaessa pinnat putsataan tai käsitellään joko lakkaamalla tai maalamalla. Verhoomossa pehmusteet uusitaan ja tuolit verhoillaan. Jokainen tuoli ja laiskanlinna on yksilö, tekijänsä taideteos.

Löydät verhoiltuja huonekaluja kaikilta Plan B -osastoilta, paras valikoima on Nihtisillan myymälässä.

 • Hinnat vaihtelevat työmäärän mukaan.


Myymälät ja jälleenmyyjätAjankohtaisia Plan B -uutisia

Plan B -uusiokalusteet sopivat markkinointitoimistoon ja teollisuusmiljööseen

Helsinkiläisen markkinointitoimiston kirjastonurkkaus on kalustettu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiokalusteilla. Ne sopivat yrityksen ajattelumaailmaan ja vanhaan teollisuusrakennukseen. Sisustussuunnittelija Eeva Mankinen kertoo Plan B -kalusteilla sisustamisesta.

Lue lisää

 

Uusiotuotteet: Plan-B-kalusteet sopivat Tekniikan museon ajatusmaailmaan

Kierrätyskeskuksen Plan-B-kalusteet saapuivat Tekniikan museoon lokakuussa 2017. Halusimme luoda tilan, jossa museokävijät viihtyvät ja jossa he voivat näyttelyihin tutustumisen yhteydessä lepuuttaa jatkojaan, vaihtaa ajatuksia ystäviensä kanssa tai ihan vain tunnelmoida museoympäristössä. Toisinaan koululaisryhmät pitävät täällä evästaukoja. Eilen täällä oli kuorokonsertti ja 170 kuulijaa, museonjohtaja Marjo Mikkola esittelee yleisölle tarkoitettua monitoimitilaa.

Lue lisää

 


Plan B-uusiomalliston tarina

Plan B matkalaukkurahit

Always in Trashion – Uusiotuotteita reilun 10 vuoden ajan


Kierrätyskeskuksen Plan B -uusimallisto on lanseerattu vuonna 2006, jolloin tuotevalikoima piti sisällään tuunattuja vaatteita, huonekaluja ja koruja.

Reiluun kymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Plan B on ollut edustettuna linnanjuhlilla, lukuisissa muotinäytöksissä, julkkisten päällä, messuilla ja tapahtumissa...  

Myös tuotevalikoima on muuntunut ja muovautunut vuosien aikana ja tekijöiden vaihtuessa.

Koko uusiomalliston historian ajan Plan B:n ajatuksena on ollut inspiroida ja innostaa ihmisiä materiaalien uudelleen käyttöön. Laadukkaat materiaalit kestävät ja niille kannattaa antaa toinen tai kolmaskin mahdollisuus. Plan B onkin pelastamassa materiaaleja, joita ei kannata heittää roskiin.

Kuvia vuosien varrelta

Fiilistele Plan B -historiaa. Klikkaa kuvaa, niin saat sen isoksi.Liikelahjat ja tilojen sisustukset

Tee vastuullisia ratkaisuja valitsemalla kierrätettyä!

Kaipailetko toimistoosi väriä tai haluaisitko osoittaa vastuullisuuttasi antamalla liikelahjaksi ympäristöystävällisiä uusiotuotteita? Plan B -uusiomallisto palvelee myös yrityksiä kiertotaloushengessä

Plan B meikkipussit

Liikelahjoja, joilla on tarina 

Miltä tuntuisi antaa henkilökunnallesi lahjaksi pala yritystä ja sen tarinaa, kiittää asiakkaita vastuullisesti ja mieleenpainuvasti tai kiittää huikean tapahtuman luonutta henkilökuntaasi antamalla heille pienen palan tapahtumaa muistoksi? Plan B -liikelahjat ovat mieleenpainuvia ja viestivät inspiroivalla tavalla lahjojen antajan arvoista.

Teemme liikelahjoja yrityksille räätälöitynä heidän ylijäämämateriaaleistaan. Otamme asiakkaamme mukaan suunnitteluprosessiin, joten pääset itse vaikuttamaan, että tuotteet ovat varmasti sopivia.

 •  Pääset ylijäämistäsi eroon kunnioittavalla ja kiertotalouden mukaisella tavalla.
 • Parhaimmillaan saat tästä kivan ja mieleenpainuvan tarinan lahjojen mukaan.
 • Yksilölliset ja yrityksenne näköiset ja arvoja tukevat uusioliikelahjat jäävät paremmin mieleen kuin uutena ostetut massatuotteet
 • Tuet kotimaista työtä. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Plan B:llä on avainlippu.
 • Säästät luonnonvaroja: Pidennät materiaalin elinkaarta ja pidät arvokkaan luonnonvarat kierrossa.
 •  Tuet työtämme ympäristön hyväksi.

Ota yhteyttä ja jatketaan ideointia yhdessä!


Plan-B-Finnkino

Plan B -uusiotuotteilla ilmettä toimistolle

Plan B -huonekaluilla saa tilaan viihtyisyyttä ja tunnelmaa tai niillä voi kertoa tarinaa. Plan B -huonekalut viihtyvät niin festareiden takatiloissa kuin isojen tapahtumien päälavalla panelistien tukena. Eriparituolit ja huonekalut aulatiloissa tarjoavat jokaiselle persoonalle omanlaisensa turvapaikan tai levähdyskeitaan hetkeksi. Värikkäillä ja persoonallisilla tuotteilla saa neuvotteluhuoneeseen tai taukotilaan viihtyisyyttä ja ilmettä. 

Tälle sivulle olemme keränneet esimerkkejä, mistä Plan B -tuotteita voi löytää ja miten niitä on käytetty osana isompaa kokonaisuutta.

Tässä työnäytteitämmePlan B -uusiokalusteet sopivat markkinointitoimistoon ja teollisuusmiljööseen

Helsinkiläisen markkinointitoimiston kirjastonurkkaus on kalustettu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiokalusteilla. Ne sopivat yrityksen ajattelumaailmaan ja vanhaan teollisuusrakennukseen. Sisustussuunnittelija Eeva Mankinen kertoo Plan B -kalusteilla sisustamisesta.

Lue lisää

 

Uusiotuotteet: Plan-B-kalusteet sopivat Tekniikan museon ajatusmaailmaan

Kierrätyskeskuksen Plan-B-kalusteet saapuivat Tekniikan museoon lokakuussa 2017. Halusimme luoda tilan, jossa museokävijät viihtyvät ja jossa he voivat näyttelyihin tutustumisen yhteydessä lepuuttaa jatkojaan, vaihtaa ajatuksia ystäviensä kanssa tai ihan vain tunnelmoida museoympäristössä. Toisinaan koululaisryhmät pitävät täällä evästaukoja. Eilen täällä oli kuorokonsertti ja 170 kuulijaa, museonjohtaja Marjo Mikkola esittelee yleisölle tarkoitettua monitoimitilaa.

Lue lisää

 

Uusiotuotteet: Plan B antoi Lahden MM-hiihtojen retrosuksille uuden elämän

Kierrätyskeskus osallistui satavuotiaan Suomen suurimpiin juhliin, Lahden MM-hiihtoihin, valmistamalla myyntiin Plan B –kisapenkin, joka oli tehty kisojen aitarakennelmiin lahjoitetuista suksista.

Lue lisää

 

Plan B -kalusteet somistavat Tennispalatsin elokuvateatteria!

Finnkinon yritystilaisuuksien tarjoama elämys on jatkossa entistä suurempi, sillä Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiomallisto on nyt menossa mukana!

Lue lisää

 

Uusiotuotteet: Slushia kiinnosti trashion

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiomallisto somisti yhden maailman merkittävämmän kasvuyritystapahtuman Slushin päälavaa 11.–12.11.2015.

Lue lisää

 

Uusiotuotteet: Messukävijät viihtyvät Olohuone -kierrätyskahvilassa

Tiesitkö, että Kierrätyskeskus löytyy myös Helsingin Messukeskuksen Kahvila Olohuoneesta? Nanna Ihamäen suunnittelema kahvila-ravintola on sisustettu kokonaan Kierrätyskeskuksesta peräisin olevilla kierrätys- ja uusiohuonekaluilla. Istahda siis Plan B -pöydän ääreen ja nauti kupponen kahvia – Kierrätyskeskuksen myymälöiden kahvikupeista tietenkin!

Lue lisää

 Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, ja näet sen kokonaan!Ota yhteyttä!

Plan-B-naurureppu-oranssi

Kiinnostuitteko Plan B -tuotteista?

Anna palautetta tai esitä toiveesi tuotevalikoimasta. Haluamme kehittää Plan B-uusiomallistoa asiakkaiden toiveita kuunnellen. 

Yrityksille ja organisaatioille tarjoamme myös liikelahjoja, kalustevuokrausta, yritystilojen sisustamista. Otathan yhteyttä niin kerromme lisää!


Tuotetiedustelut:

planb.verstaat(at)kierratyskeskus.fi


Anu Rissanen
puh. 040 645 3329

anu.rissanen(at)kierratyskeskus.fi
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje