Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Lasityöt


Kerätään lasinsirpaleita ympäristöstä ja käytetään niitä mosaiikkien ja mobileiden materiaalina esim. luonnonmateriaalien kanssa. Lasinsirpaleita voidaan tehdä myös jätelasia särkemällä.Terävien lasinsirpaleiden kanssa kannattaa olla varovainen. Terävimpiä särmiä voidaan hioa esim. hiertämällä niitä kiveä vasten tai laittamalla lasinpalaset purkkiin hiekan, pienten kivien ja veden kanssa sekä ravistamalla purkkia niin kauan, että lasinsirpaleiden reunat hioutuvat sileiksi.


Ikkunalasia kannattaa kysyä lasitusliikkeistä tai kierrätyskeskuksista. Siitä voidaan leikata lasiveitsellä palasia, joille voidaan maalata lasimaaleilla. Vanhoista ikkunoista saa hyvää materiaalia lasimaalauksiin ym. taideteoksiin. Lasipaloja voi liimata toisiinsa esimerkiksi palapeliliimalla (liimalla, joka kuivuttuaan muuttuu täysin kirkkaaksi).


Lasiesineitä voidaan myös marmoroida liuotinpohjaisilla askartelumaaleilla. Marmoroidut lasiesineet kannattaa lakata.


Maalatusta lasista saa kauniita roikkuvia tauluja ikkunaan yksinkertaisimmin niin, että solmii lasilevyn päiden ympäri ripustusnarut.


0280

lasikoriste2

lasikoriste

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä