Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Värioppi


Pari sanaa väriopista...


Kun värejä on paljon, niitä ei yleensä tule käytettyä kaikkia ajoissa, vaan monet värit kuivuvat purkkeihinsa ja menevät ihan hukkaan. Sen voit koettaa välttää sekoittamalla värisi itse. Tarvitset vain kuusi perusväriä, niistä saat kaikki normaalit värisävyt (et neon, metalli tms.). Mitä värejä käytätkin osta kylmä (violetihtava) ja lämmin (turkoosihtava/vihertävä) sininen, kylmä (violetihtava) ja lämmin (oranssihtava) punainen sekä kylmä (vihertävä) ja lämmin (oranssihtava) keltainen. Puhtaan oranssi syntyy oranssihtavien punaisen ja keltaisen sekoituksena, puhdas vihreä vihertävien sinisen ja keltaisen sekoituksena ja puhdas violetti violetihtavien punaisen ja sinisen sekoituksena.

Murretut värit syntyvät kun sekoitat yhteen kylmiä ja lämpimiä sävyjä. Ruskeaa ja saat sekoittamalla kaikkia lämpimiä värejä, harmahtavia sävyjä taas sekoittamalla kaikkia viileitä sävyjä, ja mustaa ylipäätään sekoittamalla kaikkea. Seitsemäs tarvitsemasi väri voi olla peittävä valkoinen. Usein vaaleita värejä saa yksinkertaisimmin lisäämällä vettä, mutta kaikissa värityypeissä se ei toimi. Lisäämällä valkeaa saat vaaleita ja taitettuja sävyjä. Jos haluat hienostella voit hankkia väripalettiisi vielä hopean ja kullan.

Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä