Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
Plan_B-outlet_nettisivu_ja_verkkokauppa_734x400

Plan B -uusiotuotteet

Plan B on Kierrätyskeskuksen uniikkien uusiotuotteiden mallisto. Tuoteperheeseen kuuluvat erilaiset ekologisesti ja eettisesti tuotetut vaatteet ja asusteet sekä sisustustuotteet ja huonekalut. Plan B on värikästä ja kotimaista käsityötä. 

Trashionmuodin periaatteisiin kuuluen Plan B -ompelimoon valitaan Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja puuvillakankaita, jotka eivät sopisi myyntiin sellaisenaan, sillä niissä voi olla tahroja, reikiä tai auringon haalentamia kohtia. Kankaista käytetään priimakuntoiset osat ja näin saadaan pelastettua moitteettomiksi vaatteiksi sellaisiakin kankaita, jotka muuten päätyisivät roskiin.  

Kankaiden joukossa on myös tunnettua designia, kuten Marimekkoa ja Finlaysonia. Myös Plan B:n käyttämät ompelulangat ovat lahjoituksena tulleita. 


”Plan B antaa tuotteille uuden elämän ja on ekologinen valinta. Jokainen tuote on uniikki ja persoonallinen kotimaisen kädentaidon osoitus."


Plan B -vaatteet ja -asusteet

Plan-B-tuotteita

Kankaat uuteen kukoistukseen


Plan B -vaatteet ja laukut tuovat väriä arkeen ja toimivat hyvin myös yhdisteltynä muihin vaatteisiin. Tiedätkö sinä, mistä vaatteesi on tehty? Plan B:n tuotteet pelastavat maailman tekstiilijätteeltä vaatekappale kerrallaan.

 • Värikkäät puuvillaiset mekot, tunikat ja hameet valmistetaan ekologisesti kierrätetyistä kankaista, kuten verhoista, pöytäliinoista ja Kierrätyskeskukseen saapuneista pakanlopuista.
 • Syksyisemmät mallistot saavat elämänsä hyljätyistä villavällyistä ja villasekoitekankaista.
 • Laukut ja pussukat valmistetaan vanhoista verhoista, vahakankaista ja muista laadukkaista puuvilloista.


Plan B -vaatteilla on tuotetakuu 

Haluamme, että Plan B -vaatteet olisivat käytössä ja kestäisivät pitkään.Joskus sattuu ja tapahtuu, puuvilla kutistuukin liikaa pesussa, sauma ratkeaa tai vaatteen kangas ei kestäkään käytössä. Pyrimme valitsemaan kiertoon tulleista materiaaleista ne laadukkaimmat, mutta aina sitä ei voi tietää päällepäin. Siksi annamme vaatteillemme vuoden tuotetakuun. 

Jos sinun ostamallesi Plan B-vaatteelle sattui jotain normaalikäytössä, otathan yhteyttä välittömästi.  Plan B -huonekalut ja sisustustuotteet

Plan-B-sisustustuotteet

Sisustuksen kauneimmat somistajat ja villeimmät väriläiskät 

Ekologiset ja eettiset huonekalut tuovat huoneeseen hengähdyksen elämästä ennen vanhaan. Ne ovat huonekaluja, jotka on aikoinaan tehty niin hyvin, että kunnostamalla ja uudistamalla ne kestävät ikuisuuden tuoden iloa ja väriä niin yksityiseen olohuoneeseen kuin isommankin toimiston aulaan.

 • Laiskanlinnat, tuolit ja rahit, maalataan ja kunnostetaan Kierrätyskeskuksen puuverstaalla. Verhoomossa niiden uusi ilme viimeistellään Kierrätyskeskukseen lahjoitetuilla verhoilukankailla.
 • Sisustustyynyt ja kankaiset säilytyskorit valmistetaan kierrätetyistä kankaista.

Katso video Plan B -verstaalta


Uutuudet


jääkaappimagneetit

Jääkaappimagneetit lempparisarjakuvilla!

Magneetin puuosa on ylijäämää liikennemerkistä, joita valmistetaan valmentavana työtoimintana Vantaan vankilassa, kuvitus on peräisinesimerkiksisecondhand-sarjakuvistaja koko komeus on viimeistelty lakalla.   


kestoeväspussi

Eväspussi 

Parempi eväät pussissa, kuin pitkin poikin kassissa! Tähän vahakankaiseen pussiin jemmaat niin reilummatkin eväät kuin pienet välipalat, ja pussia voi huoletta säilyttää jääkaapissa. 

Eväspussi on tehty kaksinkertaisesta vahakankaasta, joka kestää kosteutta ja pieniä roiskeita. Pussissa on kiinnityksenä kaksi vahvaa magneettinepparia, jotka kiinnittyessään muodostavat ”kantokahvat”.


Huippu-tyyny

HUIPPU-tyyny 

Huippu-tyyny sai inspiraationsa jäävuoren huipusta, yhdestä ilmastonmuutoksen symboleista. Suosimalla kierrätettyä ja uusiotuotteita jokainen voi kuitenkin olla osa ratkaisua, eikä ongelmaa! Huippu-tyyny ei vaikene pinnan alla kytevästä ongelmasta, mutta toimii kuitenkin kauniina muistutuksena fiksusta valinnasta – somistaen siinä sivussa sohvan kuin sohvan! 

Tyynyt on valmistettu kiertoon tulleista puuvillakankaista, sameteista, plyysheistä ja sisustuskankaista.  

kitaranaulakko

Kitarahyllykkö 

Hyllykköon valmistettu kiertoon tulleesta kitarasta, joka todettiin korjauskelvottomaksi. Vaikka tämä kitara ei enää soi, on se varmasti oivallinen lisä monen musiikinystävän kotiin!

Cajon-rumpu

Cajon-rumpu 

Cajon-laatikkorumpua soitetaan istumalla sen päällä ja rummuttamalla laatikon laitoja. Plan B:n omat cajon-rummut ovat soitinrakentajan taidonnäyte: laatikko on rakennettu vanhoista, jo käytöstä poistuneista liikennemerkeistä ja jousina toimivat vanhojen suksisiteiden jouset.  


Kattilavalaisin-2

Kattila-valaisin 

Kun asioita katsoo uusin silmin, voi vanha mehumaija tai kattila saada ihan uuden käyttötarkoituksen. Joku tuhahtaa “Kelvoton vanha kattila...”, me hihkaisemme “Upea uniikki lamppu!”. 

Skeittilautanaulakko

Skeittilautanaulakko

Tässä vinkki, miten saadaan skeittilautojen upeat graafiset pinnat uudelleen käyttöön. Skeittilautanaulakoiden pohjina on käytetty Kierrätyskeskukseen lahjoitettuja vanerisia skeittilautoja. Suurin osa näistä ei kelpaisi enää myyntiin sellaisenaan, sillä niissä on kulumia ja käytön jälkeä. Ajan patinaa, sanoisivat toiset nyökkäillen tyytyväisenä. 

Plan B -verstaalla skeittilautojen pinnat puhdistetaan ja niihin kiinnitetään tukevat metalliset koukut. Naulakon voi ripustaa seinälle taustalle kiinnitettyjen ripustinlevyjen avulla. Kysymys kuuluukin, valitsetko naulakkosi värien, kuvion vai skeittilaudan merkin perusteella?


Rokka-valaisin 

Rokka-valaisinon Plan B -verstaan Ollin rakkaudentunnustus hernekeitolle.Voiko hernarifani tai metallitölkkifiilistelijä enää tehdä upeampaa löytöä? Myymälät ja jälleenmyyjät


Ajankohtaisia Plan B -uutisia

Plan B -uusiokalusteet sopivat markkinointitoimistoon ja teollisuusmiljööseen

Helsinkiläisen markkinointitoimiston kirjastonurkkaus on kalustettu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Plan B -uusiokalusteilla. Ne sopivat yrityksen ajattelumaailmaan ja vanhaan teollisuusrakennukseen. Sisustussuunnittelija Eeva Mankinen kertoo Plan B -kalusteilla sisustamisesta.

Lue lisää

 


Plan B-uusiomalliston tarina

Plan B matkalaukkurahit

Always in Trashion – Uusiotuotteita reilun 10 vuoden ajan


Kierrätyskeskuksen Plan B -uusimallisto on lanseerattu vuonna 2006, jolloin tuotevalikoima piti sisällään tuunattuja vaatteita, huonekaluja ja koruja.

Reiluun kymmeneen vuoteen mahtuu paljon. Plan B on ollut edustettuna linnanjuhlilla, lukuisissa muotinäytöksissä, julkkisten päällä, messuilla ja tapahtumissa...  

Myös tuotevalikoima on muuntunut ja muovautunut vuosien aikana ja tekijöiden vaihtuessa.

Koko uusiomalliston historian ajan Plan B:n ajatuksena on ollut inspiroida ja innostaa ihmisiä materiaalien uudelleen käyttöön. Laadukkaat materiaalit kestävät ja niille kannattaa antaa toinen tai kolmaskin mahdollisuus. Plan B onkin pelastamassa materiaaleja, joita ei kannata heittää roskiin.

Kuvia vuosien varrelta

Fiilistele Plan B -historiaa. Klikkaa kuvaa, niin saat sen isoksi.Liikelahjat ja tilojen sisustukset

Tee vastuullisia ratkaisuja valitsemalla kierrätettyä!

Kaipailetko toimistoosi väriä tai haluaisitko osoittaa vastuullisuuttasi antamalla liikelahjaksi ympäristöystävällisiä uusiotuotteita? Plan B -uusiomallisto palvelee myös yrityksiä kiertotaloushengessä

Plan B meikkipussit

Liikelahjoja, joilla on tarina 

Miltä tuntuisi antaa henkilökunnallesi lahjaksi pala yritystä ja sen tarinaa, kiittää asiakkaita vastuullisesti ja mieleenpainuvasti tai kiittää huikean tapahtuman luonutta henkilökuntaasi antamalla heille pienen palan tapahtumaa muistoksi? Plan B -liikelahjat ovat mieleenpainuvia ja viestivät inspiroivalla tavalla lahjojen antajan arvoista.

Teemme liikelahjoja yrityksille räätälöitynä heidän ylijäämämateriaaleistaan. Otamme asiakkaamme mukaan suunnitteluprosessiin, joten pääset itse vaikuttamaan, että tuotteet ovat varmasti sopivia.

 •  Pääset ylijäämistäsi eroon kunnioittavalla ja kiertotalouden mukaisella tavalla.
 • Parhaimmillaan saat tästä kivan ja mieleenpainuvan tarinan lahjojen mukaan.
 • Yksilölliset ja yrityksenne näköiset ja arvoja tukevat uusioliikelahjat jäävät paremmin mieleen kuin uutena ostetut massatuotteet
 • Tuet kotimaista työtä. Kaikki tuotteemme suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Plan B:llä on avainlippu.
 • Säästät luonnonvaroja: Pidennät materiaalin elinkaarta ja pidät arvokkaan luonnonvarat kierrossa.
 •  Tuet työtämme ympäristön hyväksi.

Ota yhteyttä ja jatketaan ideointia yhdessä!


Plan-B-Finnkino

Plan B -uusiotuotteilla ilmettä toimistolle

Plan B -huonekaluilla saa tilaan viihtyisyyttä ja tunnelmaa tai niillä voi kertoa tarinaa. Plan B -huonekalut viihtyvät niin festareiden takatiloissa kuin isojen tapahtumien päälavalla panelistien tukena. Eriparituolit ja huonekalut aulatiloissa tarjoavat jokaiselle persoonalle omanlaisensa turvapaikan tai levähdyskeitaan hetkeksi. Värikkäillä ja persoonallisilla tuotteilla saa neuvotteluhuoneeseen tai taukotilaan viihtyisyyttä ja ilmettä. 

Tälle sivulle olemme keränneet esimerkkejä, mistä Plan B -tuotteita voi löytää ja miten niitä on käytetty osana isompaa kokonaisuutta.

Tässä työnäytteitämme


Kuvagalleria

Klikkaa kuvaa, ja näet sen kokonaan!Ota yhteyttä!

Plan-B-naurureppu-oranssi

Kiinnostuitteko Plan B -tuotteista?

Anna palautetta tai esitä toiveesi tuotevalikoimasta. Haluamme kehittää Plan B-uusiomallistoa asiakkaiden toiveita kuunnellen. 

Yrityksille ja organisaatioille tarjoamme myös liikelahjoja, kalustevuokrausta, yritystilojen sisustamista. Otathan yhteyttä niin kerromme lisää!

Anu Rissanen
puh. 040 645 3329

anu.rissanen(at)kierratyskeskus.fiPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje