Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
_DSC1844

Tavaran lahjoittaminen – laita hyvä kiertämään!

Voit lahjoittaa Kierrätyskeskukselle käyttökelpoisia, ehjiä ja puhtaita huonekaluja, mattoja, kodin käyttötavaraa, harrastusvälineitä, lasten tarvikkeita, kirjoja, levyjä, kenkiä, vaatteita ja tekstiilejä sekä askarteluun sopivia materiaaleja.

Huonekalujen vastaanotossa on tietyt kriteerit. Katsothan tarkemmat ohjeet tämän sivun alareunasta

Tavaralahjoituksilla tuet ympäristötyötä, paikallista yhteisöllisyyttä ja lisäät mahdollisuuksia työntekoon.

Lahjoitustapoja on useita:

Ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista

Otathan huomioon, että lahjoitettavan tavaran on oltava ehjää, puhdasta ja käyttökelpoista. Tavara, jonka voisit lahjoittaa ystävälle, kelpaa varmasti myös meille. Mikäli tavara ei kelpaa uudelleenkäyttöön, joudumme maksamaan siitä jätemaksun. Jätekustannukset ovat pois resursseistamme, joita käytämme toimintamme hyvien tavoitteiden saavuttamiseen. Työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa.

Sähkö- ja elektroniikkalaitteet, tietokoneet sekä polkupyörät otamme kuitenkin vastaan kaikenkuntoisina. Itäkeskuksen, Suomenojan ja Kontulan kauppaan otetaan vastaan vain pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita. Lue tarkemmin täältä.

Rakennusosia ja -materiaaleja otetaan vastaan Koivukylän ja Nihtisillan tavarataloissa. Suuremmat erät sovittava erikseen puhelimitse: 0400 348 127.

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemalle tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun. Lisätietoja Sortti-asemista HSY:n sivuilla.

Kysyttävää?

Mikäli sinua askarruttaa onko lahjoituksesi uudelleenkäyttökelpoinen, vastaamme mielellämme kysymyksiisi: noutopyynto(at)kierratyskeskus.fi / 050 501 4858 (arkisin klo 8–18).

Seuraavia tavaroita emme vastaanota

Ethän tuo Kierrätyskeskukseen turvallisuusvälineitä (turvaistuimia, kypäriä, huom. poikkeuksena jääkiekkokypärät, joita otamme vastaan, putoamissuojaimia, ym.), sillä emme saa turvallisuussyistä laittaa niitä kiertoon. Emme myöskään ota vastaan tuoteväärennöksiä, sillä niiden myynti myös käytettyinä on laitonta. Videokasetit (VHS) eivät kierrä kauttamme, jos et löydä kaseteille muuta kautta uutta omistajaa, ne kuuluvat sekajätteeseen. Myöskään vanhanmallisia suoria laskettelusuksia emme ota vastaan olemattoman kysynnän vuoksi.


Ohjeita huonekalujen lahjoittamiseen

Lahjoitathan vain ehjiä ja puhtaita huonekaluja. Uudelleenkäyttöön kelpaamattomat huonekalut aiheuttavat meille paljon kustannuksia ja nämä varat ovat pois resursseista, joita käytämme toimintamme hyvien tavoitteiden saavuttamiseen – muun muassa ympäristötyöstä ja valmentavasta työllistämisestä. Lue lisää tavoitteistamme täältä.

Tarkistamme aina huonekalujen kunnon ja työntekijöillämme on viime kädessä oikeus päättää, voidaanko tavara vastaanottaa.

Jos tuot purettuna huonekalun: varmistathan, että kaikki ruuvit ja muut pienet osat ovat esim. muovipussissa kiinnitettynä huonekaluun. Jos mahdollista, liitä osien mukaan myös valokuva huonekalusta koottuna. Näin voit merkittävästi helpottaa tuotteen uudelleenkäyttöön ohjaamista.

Suuret huonekalut, kuten isot kulmasohvat, parisängyt ja massiiviset kirjahyllyt otetaan vastaan Espoon Nihtisillan, Vantaan Koivukylän tavarataloissa ja Helsingin Kyläsaaren kaupassa. Kontulan kauppa ei pienen kokonsa vuoksi vastaanota huonekaluja lainkaan.

Toimistokalusteiden ja suurien tavaraerien osalta vastaanotto on sovittava erikseen. Tiedustelut toimistokalusteista ainoastaan sähköpostitse: toimistokaluste@kierratyskeskus.fi. Emme nouda tai ota vastaan isoja työpöytiä/kulmapöytiä.

Purkukuntoisten huonekalujen vastaanotto

Tarvittaessa otamme myymälöissämme maksua vastaan purkukuntoisia huonekaluja. Kierrätyskeskuksen palvelu on kuitenkin kalliimpaa kuin Sortti-aseman vastaanottomaksut. Ei kuorma-autokuormia. Kierratyskeskus_purkuhinnasto (pdf) (175.7 KB)

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee ensisijaisesti toimittaa HSY:n Sorttiasemalle. Sortti-asemalle tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun. Helsingin Kivikon ja Konalan sekä Vantaan Ruskeasannan Sortti-asemilta löytyy Kierrätyskeskuksen kontti/piste, johon  voi myös viedä käyttökelpoiset pienlahjoitustavarat. Lisätietoja: HSY:n Sortti-asemat

Muistithan, että lainaamme maksutta peräkärryjä. Sortti-asemilta peräkärryjä voi vuokrata.


Ajankohtaista

24.2.2018 klo 12:00 - 14:00

Hyvä kiertää -keräysauto Töölöntorilla

24.3.2018 klo 12:00 - 14:00

Hyvä kiertää -keräysauto Töölöntorilla

28.4.2018 klo 12:00 - 14:00

Hyvä kiertää -keräysauto Töölöntorilla

26.5.2018 klo 12:00 - 14:00

Hyvä kiertää -keräysauto Töölöntorilla


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä