Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

kierratyskeskus_lahjoita_huonekaluja

Tavaralahjoituksellasi on merkitystä

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus toimii paikallisesti ihmisen ja ympäristön puolesta. Tavaralahjoituksesi tukee valmentavaa työllistämistä, lisää ympäristötietoisuutta ja edistää yhteisöllisyyttä. Kiitos kun lahjoitat – sinun avullasi hyvä kiertää!

  • Lisäämme mahdollisuuksia työntekoon ja osallisuuteen

Työllistäminen, vapaaehtoistoiminta ja yhteistyö paikallisyhteisöjen kanssa ovat keskeinen osa toimintaamme.

  • Edistämme uudelleenkäyttöä ja vähennämme luonnonvarojen kulutusta

Ylläpidämme kierrätyskauppoja- ja tavarataloja pääkaupunkiseudulla sekä toimimme ympäri Suomen verkkokaupan muodossa. Verstaillamme luodaan vanhasta uutta huoltaen ja tuunaten.

  • Kasvatamme ympäristötietoisuutta

Jaamme tietoa ympäristöasioista ja tarjoamme ympäristökasvatusta sekä -koulutusta.


Mitä lahjoitustavaroille tapahtuu?

Tavarat kulkevat lajittelukeskuksemme kautta sellaisenaan Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen myymälöihin myyntiin tai ilmaisosastoille. Lajittelussa hyödynnetään myös askarteluun sopivat materiaalit, jotka myyntiin tai jaetaan maksutta ei-kaupallisille toimijoille.

Osa tavaroista kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omissa verstaissa. Esimerkiksi polkupyöriä, isoja kodinkoneita sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita huolletaan ja kunnostetaan myyntikelpoisiksi.

Mikäli meille tullut tavara ei kelpaa uudelleenkäyttöön, joudumme maksamaan siitä jätemaksun. Jätekustannukset ovat pois ympäristö- ja työllistämistoiminnan rahoituksesta.

Huonokuntoiset, uudelleenkäyttöön kelpaamattomat tavarat tulee toimittaa HSY:n Sortti-asemalle. Sortti-asemalle tavarat voi viedä omalla autolla tai tilata HSY:ltä Nouto-Sortti -kuljetuspalvelun. Katso lisätietoja HSY:n sivuilta.
tavaran_kierto_


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä