Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
kierratyskeskus_kierrata_astiat

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanotto

Laitteet kiertoon kunnosta riippumatta

  • Nihtisillan, Koivukylän ja Kyläsaaren kauppoihin voi tuoda kotitalouksista veloituksetta kaikenlaisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita jääkaapista pesukoneeseen ja televisiosta kahvinkeittimeen, kunnosta riippumatta.
  • Itäkeskuksen, Kontulan ja Suomenojan kauppoihin voi tuoda pieniä sähkö- ja elektroniikkalaitteita, esim. valaisimia, sähkötyökaluja, leivänpaahtimia, leluja ja kelloja. 
  • Otamme kaikissa kaupoissamme vastaan myös tietokoneita ja niiden osia.
  • Noudamme maksutta kotoa kaikenkuntoisia taulutelevisioita. Valitettavasti emme pysty noutamaan putkinäyttöjä. 
  • Noudamme maksutta myös alle 5 vuotta vanhoja jääkaappeja ja pakastimia, astianpesukoneita ja pyykinpesukoneita.
  • Turvallisuussyistä vain kokonaiset laitteet otetaan vastaan.
  • Laitteita saa tuoda 2kpl/laitetyyppi/asiakas/tuontikerta.


Laitteita vastaanotetaan kauppojen aukioloaikoina

Minne laitteet päätyvät?


Korjauskelpoiset laitteet pyrimme korjaamaan uudelleenkäyttöön. Korjauskelvottomat laitteet ohjataan sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) valtuutetuille käsittelijöille, jotka erottelevat laitteista kaiken kierrätyskelpoisen hyötykäyttöön. Yhteistyökumppaneina toimivat tuottajayhteisö SERTY sekä tuottajayhteisöksi hakeutuva Suomen Kierrätysyhteisö. Lue lisää verstastoiminnastamme.

Huolehdimme tietoturvasta

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus huolehtii tietoturvasta laitelahjoitusten yhteydessä. Tietokoneiden kovalevyt ylikirjoitetaan dban-ohjelmalla, jonka jälkeen vanhoja tietoja ei voi saada takaisin.

Myös kännyköitä otetaan vastaan, mutta niitä ei ohjata enää uudelleenkäyttöön olemattoman kysynnän vuoksi. Kännykät rikotaan vasaralla ennen kuin ne siirretään SER-konttiin.

Kierrätyskeskuksen tarkoituksena on vähentää kaatopaikalle menevän jätteen määrää muun muassa pidentämällä tavaroiden käyttöikää ja välittämällä toimivia laitteita eteenpäin. Kaikki myytävät laitteet testataan, huolletaan ja tarvittaessa korjataan. Siten Kierrätyskeskus pystyy tarjoamaan asiakkailleen edullisia ja turvallisia kodinkoneita ja luo työpaikkoja laitteiden korjaajille.

Lue lisää tiedotteesta Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus vastaanottaa SE-romua vastuullisesti.

Lisätietoa: SERTY ja Suomen Kierrätysyhteisö


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä