Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.
kierratyskeskus_kierrata_astiat

Sähkö- ja elektroniikkalaitteiden vastaanotto

Laitteet kiertoon kunnosta riippumatta

Otamme vastaan kaikenkuntoisia sähkö- ja elektroniikkalaitteita.  Korjauskelpoiset laitteet pyrimme korjaamaan uudelleenkäyttöön. Korjauskelvottomat laitteet ohjataan SER-keräykseen. Kauppojen vähäisistä säilytystiloista johtuen kaikki myymälämme eivät pysty ottamaan vastaan isoja laitteita.

Voit tuoda meille kauppojen aukioloaikoina sähköelektroniikkaa seuraavasti:

Pienelektroniikka ja tietokoneet

Syliin mahtuvaa elektroniikkaa, kuten valaisimia, sähkötyökaluja, leivänpaahtimia, leluja ja kelloja voit tuoda kaiken kuntoisena kaikkiin myymälöihimme sekä keräysautoihin. Otamme vastaan myös tietokoneiden osia.

 

Isokokoiset sähkölaitteet

Isoja sähkölaitteita, kuten jääkaappeja, pesukoneita ja teleivisioita voi tuoda kaikenkuntoisina

-       Espoo: Nihtisillan tavarataloon

-       Helsinki: Kyläsaaren kauppaan

-       Vantaa: Koivukylän tavarataloon

-       Lisäksi noutopalvelumme ottaa vastaan alle 5 vuotta vanhoja jääkaappeja, pakastimia, astianpesukoneita ja pyykkikoneita.


Huom. Turvallisuussyistä otamme vastaan vain kokonaisia laitteita.

Laitteita saa tuoda 2kpl/laitetyyppi/asiakas/tuontikerta.


Minne laitteet päätyvät?


Etsimme laitteille parhaan mahdollisen kodin. Korjauskelpoiset laitteet pyrimme korjaamaan uudelleenkäyttöön. Korjaamme ja testaamme vuosittain noin 65 000 sähkölaitetta uudelleenkäyttöön. 

Korjauskelvottomat laitteet ohjataan sähkö- ja elektroniikkaromun (SER) valtuutetuille käsittelijöille, jotka erottelevat laitteista kaiken kierrätyskelpoisen hyötykäyttöön. Yhteistyökumppanina toimii tuottajayhteisö SERTY. Lue lisää verstastoiminnastamme.

Huolehdimme tietoturvasta

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus huolehtii tietoturvasta laitelahjoitusten yhteydessä. Tietokoneiden kovalevyt ylikirjoitetaan dban-ohjelmalla, jonka jälkeen vanhoja tietoja ei voi saada takaisin.

Myös kännyköitä otetaan vastaan, mutta niitä ei ohjata enää uudelleenkäyttöön olemattoman kysynnän vuoksi. Kännykät rikotaan vasaralla ennen kuin ne siirretään SER-konttiin.

Kierrätyskeskuksen tarkoituksena on vähentää kaatopaikalle menevän jätteen määrää muun muassa pidentämällä tavaroiden käyttöikää ja välittämällä toimivia laitteita eteenpäin. Kaikki myytävät laitteet testataan, huolletaan ja tarvittaessa korjataan. Siten Kierrätyskeskus pystyy tarjoamaan asiakkailleen edullisia ja turvallisia kodinkoneita ja luo työpaikkoja laitteiden korjaajille.

Lue lisää tiedotteesta Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus vastaanottaa SE-romua vastuullisesti.

Lisätietoa: SERTY ja Suomen Kierrätysyhteisö


Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä