Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Espoo: Auta maahanmuuttajia oppimaan suomea

Ilmoitus 28.1.


Osaatko suomea ja tahdotko auttaa?

Vapaaehtoistehtävä pallura


Tule vapaaehtoiseksi kielipajapariksi!

 

Kierrätyskeskuksen Espoon toimipisteessä kokeillaan kielipajatoimintaa suomen kielen oppimisen tukena.

 

Miten kielipaja toimii? Vapaaehtoinen tekee 1–3 maahanmuuttajan rinnalla töitä pari tuntia viikossa. Työn ohessa opitaan suomea käytännössä. Riittää siis, että pari osaa kertoa tehtävästä suomeksi ja jutella hommia tehdessä. Helppoa kuin mikä!


Kenelle? Riittää, että sinulla on intoa auttaa. On myös eduksi, jos tunnet harrastuneisuuden tai työn kautta sanastoa alalta, jolla parisi työskentelee.


Missä? Kierrätyskeskuksen Espoon toimipisteessä (Matinkylässä).

 

Milloin? Hommaa voi tehdä sovittuina aikoina Kierrätyskeskuksen aukioloaikoina.

 

Kauan se kestää? Muutaman tunnin kerrallaan, vapaaehtoisen mahdollisuuksien mukaan. Olisi toivottavaa, että vapaaehtoinen pystyisi sitoutumaan toimintaan vähintään yhdeksi kaudeksi (kevät/syksy).

 

Miten pääsen mukaan? Ota yhteyttä Hanna Liljaan (hanna.lilja[at]kierratyskeskus.fi, 050 501 4850).

 


Ohjaa suomi-kerhoa


Haemme Kierrätyskeskuksen toimipisteisiin suomi-kerhojen ohjaajia. Tarvetta ohjaajille olisi etenkin Espoon (Matinkylä) toimipisteessä.

 

Suomi-kerho on tarkoitettu Kierrätyskeskuksen maahanmuuttajataustaisille työntekijöille. Kerho pidetään kerran viikossa. Se on rento ja epämuodollinen tapaaminen, jossa puhutaan ja opetellaan suomea. Kerholaisten suomen kielen taso vaihtelee, ja vetäjänä pääset kokeilemaan vaihtoehtoisia tapoja opettaa kieltä.

 

Kerhossa käyminen on työntekijöille vapaaehtoista. Suomen kielen taitojen parantaminen on erittäin tärkeää maahanmuuttajien työelämävalmiuksien kehittämisen kannalta. Opetus painottuu etenkin työelämän sanastoon.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yritys, jonka tavoite on parantaa ympäristön tilaa. Myös työllistäminen on keskeinen tavoite.

 

Kenelle?  Kerhon ohjaajan ei tarvitse olla alan ammattilainen, into auttaa ja puhua suomea vievät jo pitkälle! On myös hyvä, jos olet puhelias ja innokas kyselemään sekä keksimään jutun aihetta.

 

Missä? Etenkin Espoossa (Matinkylä) olisi tarvetta kerhon ohjaajille. Kerro toki myös, jos olet kiinnostunut kerhon vetämisestä esim. Helsingissä.

 

Milloin? Kerhot pidetään päiväsaikaan, sopimuksen mukaan.

 

Kauan se kestää? Vähintään pari tuntia kuukaudessa. Kerho järjestetään viikoittain ja kestää tunnin kerrallaan, mutta yhden henkilön ei tarvitse vastata joka kerrasta. Olisi toivottavaa, että pystyisit sitoutumaan toimintaan vähintään yhdeksi kaudeksi (kevät/syksy).

 

Miten pääsen mukaan? Ota yhteyttä Hanna Liljaan (hanna.lilja(at)kierratyskeskus.fi, 050 501 4850).

 
Lue lisää: www.kierratyskeskus.fi/vapaaehtoiseksi


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä