Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Hyvään kierteeseen -projekti: välityömarkkinoilla kannattaa panostaa työntekijöiden osaamisen kehittämiseen

18.3.2014


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Hyvään kierteeseen -hankkeessa kehitettiin työvalmennuksen malli, jossa työntekijät päivittävät työelämävalmiuksiaan ja kehittävät ammattiosaamistaan. Tavoitteena on, että palkkatuetun työjakson jälkeen työntekijä on valmis työllistymään avoimille työmarkkinoille.

 

– Välityömarkkinoiden idea on mahdollistaa pääsy työelämään ja polkuja eteenpäin, kohti avoimia työmarkkinoita ja omia unelmia. Tarvitaan paikkoja, joissa voi päästä kiinni työntekoon ja saada siihen sopivaa tukea, linjaa hankkeen projektipäällikkö Reetta Tilvis.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on matalan kynnyksen työpaikka. Merkittävänä välityömarkkinapaikkana se mahdollistaa tuetun työjakson yli 400 henkilölle vuodessa. Työvalmennuksen kehittäjät ja yrityskoordinaattorit ovat luoneet mallin, jossa Kierrätyskeskuksen työntekijät voivat osallistua työvalmennukseen ja koulutuksiin aidossa työympäristössä ja saada tukea tulevaisuuden suunnittelulle.

 

Samaan aikaan on valmennettu esimiehiä työntekijöiden ohjaamisessa ja tukemisessa ja kehitetty koko organisaatiota ja toimintakulttuuria valmentavaksi. Hankkeen tuloksia ovat työvalmennusprosessi, valmentavan esimiestyön kokonaisuus ja – mikä tärkeintä – vahvistunut usko jatkotyöllistymisen mahdollisuuksiin.

 

Projektia rahoittavat Euroopan sosiaalirahasto sekä Helsingin ja Espoon kaupungit. Kumppaneina ovat myös Uudenmaan TE-toimisto ja Vantaan kaupunki. Yhteistyötä on tehty ja ajatuksia vaihdettu lukuisten yritysten, koulujen, hankkeiden, järjestöjen ja viranomaisten kanssa.

 

– Toivomme, että hyvät käytännöt päätyvät muidenkin käyttöön ja että ideat kasvavat ja kehittyvät uusissa ympäristöissä niin, että välityömarkkinat ja työvalmennus pystyvät yhä paremmin vastaamaan siihen suureen tarpeeseen, jonka päivittäisessä työssämme näemme, toteaa Tilvis.

 

Toimittajat ovat tervetulleita tutustumaan hankkeen kehittämiin hyviin käytäntöihin hankkeen loppuseminaarissa Espoon Nihtisillassa perjantaina 21.3.2014 klo 9.00–15.45. Ilmoittautua voi osoitteeseen valmennusseminaari(at)kierratyskeskus.fi


Hankkeen loppujulkaisua Hyvään kierteeseen – työvalmennuksesta eväitä työllistymiseen voi tilata projektityöntekijä Nina Währniltä, nina.wahrn(at)kierratyskeskus.fi.

 

Tarinoita Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen työntekijöiden jatkopoluista voi lukea täältä.

 

Lisätietoja: projektipäällikkö Reetta Tilvis, 0400 348 186


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä