Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Ihastu uuden ajan kuivakäymälään Kierrätyskeskuksessa!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen asiakkailla on mahdollisuus lahjoittaa tuottamansa ravinteet kiertoon, kun Kierrätyskeskus ottaa Suomenojan kaupalla käyttöön erottelevan kuivakäymälän lauantaina 20.5.2017.

Viljelylle elintärkeät fosfori ja typpi ovat loppumassa maaperästä, mutta samaan aikaan ihmiset vetävät näitä samoja ravinteita alas vessanpöntöstä päivittäin. Erotteleva kuivakäymälä, kavereiden kesken ihan huussi vaan, nimensä mukaisesti erottelee pissan ja kakan. Säilömisen ja kompostoinnin jälkeen ne voidaan hyödyntää kastelussa ja lannoituksessa helposti ja erittäin omavaraisesti. Esimerkiksi pissan ravinnepitoisuus on suorastaan ihanteellinen kasvien tarpeisiin!
 

Kiertotaloutta kotitalouden mittakaavassa

Kierrätyskeskus haluaa olla mukana kehittämässä ja testaamassa toimivia arjen ratkaisuja. Siinä missä moni mieltää huussit lähinnä mökkikäyttöön sopiviksi, haluaa Kierrätyskeskus osoittaa, kuinka huussi on omiaan myös kaupunkilaisessa arjessa.

– Ravinteiden pitää päätyä ruoan tuotantoon, eikä rehevöittämään Itämerta. Olisi viisasta, jos vuonna 2030 vesivessat olisivat historiaa ja tärkeiden ravinteiden keruu ja kierrätys huussin kautta olisi osa kaupunki-infrastruktuuriamme käytännön kiertotaloutena, Kierrätyskeskuksen kehitysprojektipäällikkö Pia Engström sanoo.

Vesivessoista luopuminen ja huussiin siirtyminen vaatii uudenlaista arjen lähestymistapaa asukkailta, yrityksiltä ja yhteisöiltä. Myös kaavoitus, rakentaminen ja laajempi kaupunkikulttuuri täytyy ajatella uudella tavalla. Viherrakentamisen täytyy uudistua ja kaupunkiviljelyn yleistyä.

Tavoitteena on tuoda kuivakäymälä Kierrätyskeskuksen kaikkiin myymälöihin

Kierrätyskeskuksen suunnitelmissa on tuoda uuden ajan huussi Suomenojan lisäksi myös muihin myymälöihin. Tällaisen pioneerityön tekeminen vaatii neuvottelua, paperityötä ja lainsäädännön selvittelyä, sekä tietenkin runsaasti palautetta asiakkailta!

Ympäristöystävällisen lahjoituksen voi siis jättää lauantaista alkaen myös huussissa istumalla. Kierrätyskeskuksen kanssa hyvän tekeminen on helppoa!


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä