Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kädentaitopalvelu Näprä Suomen kiertotalouden kiinnostavimmat -listalle!

kepparitKierrätyskeskuksen Näprä kierrätysaskartelumateriaalit pääsivät  Sitran kokoamalle Kiertotalouden kiinnostavimmat –listalle esimerkkinä siitä, kuinka kierrätysmateriaaleista voi tehdä yritystoimintaa.

Kiertotalouden kiinnostavimmat on Sitran kokoama lista, jolla esitellään Suomen inspiroivimmat kiertotalouden yritysesimerkit. Listan tavoitteena on inspiroida ja suomalaisia yrityksiä vastaamaan muuttuvan maailman tarpeisiin ja siirtymään kiertotalouteen. Kiertotaloudessa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu jakamiseen, vuokraamiseen ja kierrättämiseen.

Näprän verstaalla Kierrätyskeskukseen lahjoitetuista tavaroista pelastetaan paljon sellaista, jotka päätyisivät jätteeksi. Esimerkiksi parittomat villasukat saavat uuden elämän keppihevosten materiaalipaketeissa ja vajaan palapelin palat saavat uuden tarkoituksen korvakoruina. Viime vuonna Näprässä kunnostettiin yhteensä 151 390 tavaraa.

Näprän ilmaistukun kautta jaettiin vuonna 2016 huikeat 25 000 kiloa askartelumateriaalia ilmaiseksi kouluille ja päiväkodeille helpottamaan heidän materiaalipulaa. Samalla kierrätysaskartelumateriaaleilla on myös ympäristökasvatuksellinen ulottuvuus.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä