Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kieliharjoittelija toi Galápagossaaret Kierrätyskeskukseen

Syyskuussa Kierrätyskeskuksen Kyläsaaren myymälään saapui kieliharjoitteluun Menoscales Pérez Jefferson Fabricio, kutsumanimeltään Jefferson. Jefferssonin äidinkieli on espanja ja Suomessa hän on asunut jo useita vuosia. Jefferson on kotoisin Galápagossaarilta, Tyynellämerellä sijaitsevalta Ecuadorin saariryhmältä. Juuri sieltä, missä mietteliäät jättiläiskilpikonnat, laiskat iguaanit ja touhukkaat pingviinit muodostavat ehkä maailman ainutlaatuisimman kokonaisuuden – Darwinin paratiisin.

Helsingin Aikuisopisto järjestää suomenkielenkursseja maahanmuuttajille. Kursseihin liittyy usein harjoittelujakso työelämässä. Jakson tarkoituksena on vahvistaa opiskelijan käytännön kielitaitoa ja samalla tutustuttaa heitä suomalaiseen työelämään ja erilaisiin työpaikkoihin. Kyläsaaren myymälässä kieliharjoittelijat ovat jo vuosien ajan olleet ajoittain osa toimipisteen arkea.

Huonekaluparven hovimestari

Jeffrey

Kyläsaaren Kierrätyskeskus oli Jeffersonille tuttu paikka jo ennen harjoittelun aloittamista. Kun hän meni naimisiin, pariskunta osti itselleen Kyläsaaresta häälahjaksi pesukoneen. Harjoitteluun Jeffersson päätyi, kun hän asioidessaan jälleen kerran Kyläsaaressa törmäsi huonekaluosastolla vanhaan tuttavaansa, kieliharjoittelussa olevaan Paveliin. Pavel suositteli Kyläsaarta harjoittelupaikaksi.

Ennen Suomeen muuttoa Jeffersson työskenteli kotimaassaan perheen omistamassa ravintolassa ja myöhemmin useita vuosia Espanjassa vastaavissa töissä. Jefferssonin ravintolakokemus näkyy hänen tavassaan työskennellä huonekaluparvella. Kun asiakas astelee portaat ylös parvelle, hän kohtaa siellä ryhdikkäässä asennossa seisovan Jefferssonin, huonekaluparven hovimestarin. Samalla asiallisuudella Jeffersson järjestelee, tuoden, vieden ja huoltaen huonekaluja sekä palvelee asiakaita tilanteen ja tarpeen mukaan.

Puhekieli parantunut

Jefferson kertoo, että harjoittelun aikana hänen kielitaitonsa on parantunut huomattavasti, sanasto on laajentunut ja puhekieli tullut ymmärrettäväksi. Asiakkaat ovat usein myös innokkaita kieliharjoittelijoita. Espanjaa opiskelleet asiakkaat haluavat testata kielitaitoaan Jefferssonin kanssa. Kieliharjoittelijoiden kautta asiakkaat saavat ostosten ja aarteenetsinnän lisäksi myös elämyksellistä asioimista vieraalla kielellä!

Harjoittelu Kyläsaaressa on ollut Jeffersonille miellyttävää ja opettavaista. Tietoisuus ympäristöasioista ja kierrätyksen moninaisuudesta on lisääntynyt, lisäksi työkaverit ovat ottaneet hänet hyvin vastaan. 

– Voin vain todeta, että kieliharjoittelijat ovat työyhteisöämme rikastuttava asia. Se on mahdollisuus saada, antaa ja oppia toinen toisiltamme. Olemme etuoikeutettuja, pala maailmaa vieraanamme. Näissä kohtaamisissa ja kanssakäymisissä kierrätämme ajatuksia ja asioita, teemme ihmisten välistä ympäristötyötä parhaimmillaan ja elämme arjessa kohtaamisia, joissa on mahdollisuus uusiin oivalluksiin ja mielenpolkuihin, kuvailee myymälävastaava Arja Pihl-Koskin Kyläsaaresta.

Jeffersonin harjoittelu päättyy parin viikon kuluessa ja hän palaa takaisin koulun penkille. Kielikoulun päätyttyä Jefferssonin tavoite on kouluttautua ravintola- ja catering-alalle.

Toivotamme onnea matkaan ja uskomme, että ahkera mies löytää varmasti töitä omalta alaltaan!


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä