Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kierrätys oli vahvasti esillä Slushissa

Marraskuun toisella viikolla järjestettiin Helsingissä maailman kuulu kasvuyritysten tapahtuma Slush, jossa Kierrätyskeskuksen Plan B:n huonekalut pääsivät esiintymään kuuluisuuksien kanssa.

Slushin-päälava


Tapahtuma keräsi yhteen 15000 yrittäjää, sijoittajaa ja journalistia lähes 100 eri maasta. Kahden päivän aikana päälavalle laitetuilla Plan B:n tuoleilla istuivat muun muassa Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen, Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves, Flickr:in perustaja Caterina Fake,  sekä Rovion Peter Vesterbacka.

Paananen

Vesterbacka


Messuhallissa järjestetyin tapahtuman somistuksissa oli hyödynnetty inspiroivasti kierrätettyjä materiaaleja. Koristeina oli käytetty esimerkiksi tietokoneen näppäimistöjä ja hiiriä, tynnyreitä, piirtoheittimiä ja johtonippuja.

lamppu-piirilevyistä

soimistuksia4


Istuimina toimi auton penkkejä, keinuja sekä lastauslavoja, joiden päällä oli räsymattoja. Lisäksi tapahtumapaikalta löytyi paljon erilaisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä lamppuja. Kaikki sulautuivat nätisti yhdeksi upeaksi kokonaisuudeksi.

soimistuksia3


Vaikka kyseessä olikin teknologiayritysten tapahtuma, oli maailman kriisit esillä yritysten hissipuheissa ja asiantuntijoiden puheenvuoroissa. Ilahduttavaa oli huomata, että pienilläkin teknologisilla ratkaisuilla voi olla suuret vaikutukset esimerkiksi Ebola-alueella tai jonkin kehitysmaan köyhimpien asukkaiden hyvinvoinnin edistämisessä. Tapahtumassa oli myös puheenvuoroja  sosiaalisesta vaikuttamisesta, kuten presidentti Martti Ahtisaari puhumassa rauhan neuvottelemisesta. Harva muistaa, että Ahtisaarikin on startup-yrittäjä.

somistuksia


Kokonaisuudessaan Slush oli mielenkiintoinen sekoitus uusinta teknologiaa, maailman parantamista ja vanhojen materiaalien uudelleen käyttöä. Plan B –tuotteet istuivat tapahtumaan hyvin, toivottavasti myös teknologiapomojen oli kiva istua niillä.

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä