Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kierrätyskeskukselle Ekokompassi-sertifikaatti

8.5.2013


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselle on myönnetty Ekokompassi-sertifikaatti. Lisäksi Ilmastoinfo ja Kierrätyskeskus ovat sopineet, että jatkossa Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuma kouluttaa ja neuvoo Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän rakentamisessa myös muita yrityksiä.


HSY:n alla toimivan Ilmastoinfon myöntämä Ekokompassi on pääkaupunkiseudun pk-yrityksille soveltuva ympäristöasioiden hallintaa helpottava järjestelmä.


– Ekokompassi kokoaa sisäisen ympäristötyön yhteen. Sen myötä olemme päivittäneet firman ympäristöpolitiikan ja laatineet ympäristöohjelman, jossa on asetettu käytännön tavoitteita, vastuuhenkilöitä ja aikatauluja, kertoo Kierrätyskeskuksen ympäristövastaava Annukka Kokkonen.


Tavoitteet liittyvät jätteen määrän vähentämiseen, energiatehokkuuden parantamiseen ja logistiikan tehostamiseen.


– Kierrätyskeskuksen tavoitteet ovat kunnianhimoisia ja niille on asetettu selkeät mittarit. Hienoa on myös se, että Ekokompassiin liittyvä ympäristökoulutus ulottuu ihan jokaiseen Kierrätyskeskuksen työntekijään, kehuu Ilmastoinfon ympäristöasiantuntija Eeva Heckwolf.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on sosiaalinen yritys, joka työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia ihmisiä vuosittain noin 130 henkilötyövuoden verran. Työntekijöitä on yhteensä noin 350. Toiminnan tavoitteena on ympäristön tilan parantaminen tavaroiden uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristökoulutusta ja -kasvatusta. 


Ympäristötyö on siis ennestään perustava osa organisaation toimintaa. Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuma on kouluttanut muun muassa Green Office -toimistojen henkilöstöä ympäristöjärjestelmän jalkauttamiseksi. Yhteistyö Ilmastoinfon kanssa Ekokompassi-neuvonnassa tuntuu siis luontevalta. Sopimus yhteistyöstä on tehty toistaiseksi vuoden 2013 loppuun asti.


– Ekokompassi on erinomainen työkalu, jonka avulla tavoitteet konkretisoituvat. Asia on tärkeä, sillä pääkaupunkiseudun pk-yritysten yhteenlaskettu ympäristövaikutus on merkittävä, painottaa Tuuman ympäristöasiantuntija Ville Heinilä.


Toistaiseksi Ekokompassi on myönnetty noin 40 yritykselle.


Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen ympäristöasiantuntija Annukka Kokkonen, 045 636 6304

Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuman ympäristöasiantuntija Ville Heinilä, 0400 348 115

Ilmastoinfon ympäristöasiantuntija Mira Soini-Nordström, 040 503 6220


Lue lisää Ekokompassista.

 

 

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä