Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

25.10.2016 12.40

Kierrätyskeskuksen vinkit kirjojen kierrättäjälle

Nihtisillan myymälän lastenkirjat

Kirjahyllyn siivoajalle herää usein kysymys, mitä tehdä turhiksi jääneille kirjoille. Yksi hyvä vaihtoehto on viedä ne Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukseen, jonka kautta noin 250 000 kirjaa saa vuosittain uuden omistajan.

Tuoteryhmävastaava Miia Podworsky toivoo, että mahdollisimman moni muistaisi Kierrätyskeskusta siivotessaan kirjahyllyään. Varsinkin fantasiakirjoille ja dekkareille löytyy varmasti Kierrätyskeskuksen kautta uusi ilahtunut omistaja. Kysyttyjä ovat myös taidekirjat, sotaan liittyvät historiateokset, uudemmat keittokirjat sekä hyväkuntoiset lastenkirjat.

Kirjojen kierrättäjän kannattaa muistaa viisi nyrkkisääntöä:

  1. Pakkaa kierrätykseen vain ehjät ja puhtaat kirjat. Revenneet, vääntyneet, kastuneet tai muuten vioittuneet kirjat eivät kelpaa uudelleenkäyttöön.
  2. Kaunis kansi on itsessään hyvä syy kierrättää kirja.  Kauniskantisille kirjoille voi olla käyttöä askartelumateriaalina. Kierrätyskeskus lahjoittaa niitä tähän tarkoitukseen myös mm. päiväkodeille ja leikkipuistoille.
  3. Karsi pois tietosanakirjat, vanhat koulukirjat sekä kirjastojen poistokirjat. Niille ei ole kierrätyskäyttöä.
  4. Katso, että kirjoissa ei ole ylimääräisiä tarroja, hintalappuja tai vastaavia. Poista ne, jos saat ne siististi irti. Erityisesti itsepalvelukirpputorien isot hintalaput on syytä poistaa. Kierrätyskeskuksessa tähän poistotyöhön ei ole mahdollisuuksia.
  5. Kierrätyskirja on mainio lahja itselle tai läheisille,  hanki vaikka isänpäivä- ja joululahjakirjat kierrätettyinä.

Lahjoitettavat kirjat voi viedä Kierrätyskeskuksen myymälöihin tai pitkin pääkaupunkiseutua kiertävään keräysautoon. Keräysauton liikkeitä voit seurata osoitteessa kierratyskeskus.fi/keraysauto.

Kierrätyskeskuksessa ollaan sitä iloisempia, mitä enemmän kirjoja löytää uusiin koteihin tai päätyy muulla tavoin uudelleenkäyttöön. Kirjalahjoitus paitsi ilahduttaa uutta omistajaa, myös säästää luonnonvaroja, Podworsky muistuttaa.Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä