Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kierrätyskeskuksesta yhteiskunnallinen yritys

Suomalaisen työn liitto myönsi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskukselle Yhteiskunnallinen yritys -merkin tiistaina 28.2.


Merkki viestii yrityksistä, jotka kehittävät ratkaisuja yhteiskunnallisiin tai ekologisiin ongelmiin ja käyttävät suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisten tavoitteidensa edistämiseen.


– On hienoa olla etujoukoissa luomassa yhteiskunnallisuuden yrittäjyyden mallia. Kierrätyskeskus toimii ympäristön ja paikallisyhteisön hyväksi. Tällä periaatteella on tehty työtä yli 20 vuotta, iloitsee toimitusjohtaja Juha Lehtikuja.


Vuonna 1990 toimintansa aloittanut Kierrätyskeskus pyrkii vähentämään jätteen määrää ja säästämään luonnonvaroja ohjaamalla tavaroita uudelleenkäyttöön ja lisäämällä ympäristötietoisuutta.


Kierrätyskeskus tarjoaa ympäristökasvatusta ja -koulutusta lapsille ja aikuisille. Lisäksi yrityksellä on viisi kauppaa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2011 noin kaksi miljoonaa tavaraa löysi Kierrätyskeskuksen kautta uuden kodin.


Kierrätyskeskus työllistää myös vaikeassa työmarkkinatilanteessa olevia ihmisiä. Vuosittain Kierrätyskeskuksen palveluksessa työskentelee noin 350 vakituista ja määräaikaista työntekijää.


– Merkin saaneet yritykset tuovat mainiosti esiin yhteiskunnallisen yritystoiminnan kulmakiviä. Ne ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka yritystoiminnalla voidaan selättää ympäristöhaasteita, työllistää heikossa työmarkkina-asemassa olevia ihmisiä, kehittää menetelmiä yhteiskunnallisten vaikutusten osoittamiseen ja tuottaa inhimillisiä palveluita vastuullisesti, toteaa Suomalaisen Työn Liiton kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen.


Lisätietoja:

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen toimitusjohtaja Juha Lehtikuja, p. 050 501 4851

Suomalaisen Työn Liiton kehityspäällikkö Saila Tykkyläinen, p. 050 401 7178


Suomalaisen Työn Liiton tiedote.Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä