Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kierrätyskeskus noutaa kaikenkuntoisia polkupyöriä taloyhtiöiltä

Tiedote 2.9.2014

Kierrätyskeskus noutaa kaikenkuntoisia polkupyöriä taloyhtiöiltä


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus ottaa vastaan taloyhtiöiden pihoilta ja yhteistiloista poistettavia polkupyöriä. Taloyhtiöt voivat tilata Kierrätyskeskukselta maksuttoman noudon ja laittaa samalla kiertoon muutakin käyttökelpoista pientavaraa. Maksuton nouto on myös yksityishenkilöiden tilattavissa.

Lahjoituksena saadut pyörät huolletaan ja kunnostetaan Kierrätyskeskuksen omassa pyöräverstaassa Espoon Nihtisillassa. Huolletut pyörät tulevat Kierrätyskeskuksen kauppojen valikoimiin keväällä. ”Kierrätyskeskuksen huoltamat polkupyörät ovat kysyttäjä. Olemme varanneet resursseja yli 2500 pyörän huoltamiseen ja korjaamiseen tulevan pyöräilykauden aikana. Meiltä kuitenkin puuttuu vielä pyörien aihioita ja varaosia”, kertoo myymälätoimintojen johtaja Aatos Weckman.

Viime vuonna Kierrätyskeskuksen kautta ohjautui uudelleenkäyttöön 1200 huollettua polkupyörää ja 1600 polkupyörän varaosaa. Jos Kierrätyskeskuksesta vuonna 2013 hankitut polkupyörät olisi ostettu uutena, olisi kulunut noin 300 000 kiloa kiinteitä luonnonvaroja. Määrä vastaa 16 000 polkupyörää. ”Varmasti monilta kellarista löytyy tarpeettomia pyöriä, joista olisi vielä paljon iloa seuraavalle omistajalle. Haluamme tehdä lahjoituksen mahdollisimman helpoksi tarjoamalla maksuttoman noutopalvelun. Pyörän pitäminen kierrossa on myös ympäristöteko”, muistuttaa Weckman.


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on kaupat Helsingin Kyläsaaressa ja Itäkeskuksessa sekä tavaratalot Espoon Nihtisillassa ja Vantaan Koivukylässä.

Toiminnan tarkoituksena on vähentää luonnonvarojen kulutusta ja edistää uudelleenkäyttöä. Lisäämme ympäristötietoisuutta ja -vastuullisuutta sekä osallisuuden ja työnteon mahdollisuuksia.

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan tarkoitusperien edistämiseen.

Lisätietoja:
Tekninen asiantuntija Kimmo Kari, 0400 348 130
Viestintäsuunnittelija Anu Saari, 0400 348 155
Lue lisää: Maksuton noutopalvelu

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä