Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kierrätyskeskus panostaa työllistämiseen ja vapaaehtoistyöhön

3.5.2013


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen vuosikertomus 2012 on ilmestynyt. Voittoa tavoittelemattomassa yhteiskunnallisessa yrityksessä panostetaan entistä enemmän työllistämiseen ja vapaaehtoistyöhön kahden viime vuonna aloitetun hankkeen avulla.  


Hyvään kierteeseen -projektin tavoitteena on edistää Kierrätyskeskuksen työntekijöiden jatkotyöllistymistä määräaikaisen työjakson jälkeen. Vapaaehtoistyöhanke VETY:ssä kehitetään vapaaehtoistyötä erityisesti yleishyödyllisten yritysten ja yhteisöjen näkökulmasta.


– Hankkeissa on loistavalla tavalla kehitetty työllistymisen ja vapaaehtoistyön edellytyksiä ja toimintatapoja, kertoo toimitusjohtaja Juha Lehtikuja.


Liikevaihtoa kertyi viime vuonna 4,3 miljoonaa euroa. Kasvua oli melkein 10 prosenttia verrattuna vuoteen 2011. Tilikauden tulos jäi kuitenkin hieman tappiolliseksi uuden Koivukylän toimipisteen avaamisen viivästymisen vuoksi. Liikevaihto kertyy pääasiassa kiertoon tulleen tavaran sekä korjattujen laitteiden ja neuvontapalveluiden myynnistä.

 

Koska Kierrätyskeskuksen toiminnan tavoitteena on ympäristön tilan parantaminen, yritys laskee tavaroiden uudelleenkäytön ansiosta säästettyjä luonnonvaroja. Vuonna 2012 uudelleenkäyttöön kiersi yli 2 miljoonaa tavaraa. Jos tavarat olisi hankittu uutena, olisi kulunut noin 22 000 tonnia kiinteitä luonnonvaroja, 2 miljoonaa tonnia vettä sekä 4300 tonnia ilmaa. Hiilidioksidipäästöiksi muunnettuna määrä vastaa noin 450 keskivertosuomalaisen vuotuisia päästöjä.  


Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on voittoa tavoittelematon yleishyödyllinen yritys. Kierrätyskeskus on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Muita omistajia ovat HSY, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä.       


Lisätietoja: toimitusjohtaja Juha Lehtikuja, p. 050 501 4851


Vuosikertomusta 2012 voi tilata viestintäsuunnittelija Päivi Suihkoselta, 0400 348 104, paivi.suihkonen@kierratyskeskus.fi


Vuosikertomus löytyy myös osoitteesta:

www.kierratyskeskus.fi/yritys


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä