Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kirjaosastot palvelevat entistä paremmin

kirjaosasto

Olemme kehittäneet myymälöidemme kirjaosastoja viimeisen vuoden aikana. Tässä neljä hyvää syytä tulla tutustumaan: 

1. Uusia kirjalöytöjä viikoittain! 

Kierrätyskeskuksen kuudessa myymälässä uusia kirjoja lisätään osastoille viikoittain. Myymälän koosta riippuen kirjoja toimitetaan 1-2 kertaa viikossa. Kirjat on ryhmitelty lajityypeittäin ja uutuuskirjat menevät suurimmassa osassa myymälöistä hyllyihin omille genren mukaisille paikoilleen. 

”Olemme kehittäneet myymälöiden valikoimaa niin että kaikista myymälöistä löytyy samat genret. Kokonaiskirjamäärä vaihtelee myymälän koon mukaan, mutta kaikista siis löytyy romaaneja, jännityskirjoja, pokkareita, matka- ja sanakirjoja, lastenkirjoja, fantasiaa, nuortenkirjoja, keittiö- ja harrastekirjoja, sarjakuvia, taidetta, historiaa sekä sota- ja poliittisia kirjoja.”, sanoo Kierrätyskeskuksen tuoteryhmävastaava Miia Podworsky. 


2. Tarjolla ikisuosikkeja ja menneiden vuosien myyntimenestyksiä 

Kierrätyskeskuksen kirjaosastoilta löytyy historiaa, politiikkaa, Finlandia-palkittuja teoksia ja kotimaisia suosikkeja. Siellä on myös paljon todella hyväkuntoisia kirjoja, jotka sopivat hyvin myös lahjaksi. 

”Myymälöistämme löytyy kattava valikoima erilaisia harrastekirjoja, dekkareita ja kotimaista kaunokirjallisuutta. Esimerkiksi Arto Paasilinnan, Kaari Utrion, Ilkka Remeksen ja Reijo Mäen ystäville riittää luettavaa. Lasten kirjoista kiertävät mm. Risto Räppääjät, Mauri Kunnakset ja Viisikot."  

Jos hakee tietyn kirjailijan teoksia, kannattaa suunnata ostoksille Espoon Nihtisillan tavarataloon, koska siellä romaanit on laitettu aakkosjärjestykseen kirjailijan sukunimen mukaan. Siellä on myös  ylivoimaisesti suurin kirjaosasto.  

Harvinaisimmat ja parhaassa kunnossa olevat kirjat löytyvät Kierrätyskeskuksen verkkokaupasta. ”Olemme keränneet Verkkokauppaan erityisesti historiaan ja politiikkaan liittyviä kirjoja sekä vieraskielistä kirjallisuutta. Siellä myydään myös meille lahjoitetut kirjaharvinaisuudet: äskettäin myimme esimerkiksi upean 1700-luvulta olevan raamatun”, Podworsky kertoo. 

Kierrätyskirja on paitsi edullinen myös ekologinen lahjavalinta. Esimerkiksi kymmenen hengen lahjakirjat saa Podworskyn arvion mukaan noin 20–40 eurolla, ja samalla säästyy luonnonvaroja. Verkkokaupan Kirja lahjaksi -tuoteryhmään valikoidaan parhaassa priimakunnossa olevat kirjat genrestä riippumatta.

Joulun jälkeen luetut kirjat voi hyvällä omallatunnolla tuoda taas kiertoon odottamaan uutta lukijaa. 


3. Kirjavalikoima vaihtuu kokonaan 4 kertaa vuodessa 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen kautta kiertää vuosittain 1,2 miljoonaa kirjaa. Lähes puolet niistä jaetaan ilmaiseksi, loput myydään keskimäärin 1–2 euron kappalehintaan.  

Myymälöiden kirjat eivät ehdi pölyyntyä hyllyihin, sillä joka kuukausi sieltä poistetaan pitkään seisseet kirjat.  

"Lahjoituksena Kierrätyskeskukseen tulevien kirjojen määrä on niin suuri, että valikoimaa pystytään vaihtamaan kolmen kuukauden välein kokonaan. Näin asiakkailla on aina meillä käydessään uutta kiinnostavaa luettavaa." 

Myynnistä pois otetut kirjat jaetaan ilmaisosastojen kautta asiakkaille jokaisessa myymälässä. Ilmaisosastolle menee myös lajittelusta suoraan pikkuvikaisia, mutta vielä lukukelpoisia kirjoja kuten ilman kansipapereita olevat, vääntyneet, tai kovasti kellastuneet yksilöt. Myös kirjaston poistokirjat ja kirpputorien hintalapputarroilla varustetut kirjat päätyvät jaettavaksi ilmaiseksi. 


4. Kirjateemat tarjoavat ajankohtaista lukemista 

Tammikuussa 2017 aloitetut kirjojen teemakuukaudet saavat jatkoa myös vuonna 2018. Jokaisessa myymälässä on oma teemapöytänsä kassojen lähettyvillä, johon on kerätty teeman mukaisia kirjoja. Verkkokaupassa kuukauden teemalle löytyy oma tuoteryhmä

Pimeät syysillat ovat hyvä syy käpertyä sohvalla peiton alle ja ratkaista mysteerejä. Marraskuun teemana on jännitys ja scifi. Joulukuussa Suomen itsenäisyyspäivän kunniaksi teemana on Suomi ja historia.  


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä