Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kolme vinkkiä, miten voit pidentää tietokoneesi käyttöikää


kannettavat-kuvalla


1. Pidä tietokoneesi vetreänä!

Puuskuttaako tietokoneesi tuskaisena? Pitkitä sen käyttöikää varmistamalla, että kaikki viimeisimmät päivitykset ovat asianmukaisesti asennettuna. Myös käyttöjärjestelmän päivitys, lisämuisti ja lisäkovalevy piristävät konetta kummasti. Jos et saa yhteyttä sisäiseen tietokonevelhoosi, kiikuta kone asiantuntijan helliin käsiin huollettavaksi.

2. Pidä tietokoneesi ulkokuori kunnossa!


Tietokoneellasi ei ole jano, älä siis juota sille Cokista, olutta tai edes vettä. Kahvikupeillekin löytyy varmasti parempia alustoja kuin läppärisi kansi. Pidä koneesi näppiksineen puhtaana myös pölystä ja lemmikkien karvoista.

3. Pidä tietokoneesi sisuskalut puhtaina!


Voit pidentää tietokoneesi käyttöikää pitämällä sen tyhjänä kaikesta netistä tarttuvasta ryönästä. Muista käyttää virustorjuntaohjelmaa ja pidä se ajantasalla! Netistä ladattava CCleaner on ilmainen, suomenkielinen väliaikaistiedostojen poistotyökalu ja rekisterin puhdistusohjelma. Ohjelma suorittaa tarkistuksen nopeasti ja turvallisesti. Jos et tiedä mitä olet tekemässä, älä kajoa CCleanerin perusasetuksiin! Ohjelma ei poista tietokoneelta mitään tärkeitä tietoja, kuten dokumentteja tai kuvia.

Jos et kuitenkaan jaksa asennella mitään ohjelmia tai päivittää virusturvaa, muista että Kierrätyskeskus ottaa maksutta vastaan kaikenkuntoisia kannettavia tietokoneita, keskusyksiköitä, näppäimistöjä, hiiriä ja litteitä näyttöjä. Voit tuoda lahjoituksesi mihin tahansa myymäläämme tai Hyvä kiertää -autoon. Takuuhuollamme koneen tai hyödynnämme sen varaosina. Kiitos!


Lue lisää tietokoneiden lahjoittamisesta.
Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä