Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Koulutuspalvelu Tuuma auttaa toimistoja viemään ympäristötavoitteet maaliin

14.5.2013


Energian, veden ja paperin säästämiseksi ei välttämättä tarvita kalliita investointeja entistä tehokkaampiin laitteisiin. muistuttaa, että tavoitteet saavutetaan arjen valinnoilla.

 

– Liian paljon kiinnitetään huomiota teknisiin ratkaisuihin, vaikka iso osa säästöistä syntyy henkilökunnan arkisista toimintatavoista, huomauttaa Tuuman ympäristöasiantuntija Ville Heinilä.

 

Henkilökunta kannattaa sitouttaa yhteisiin tavoitteisiin alusta alkaen.

– Henkilökunnan saa mukaan, kun tavoitteet konkretisoidaan selkeiksi toimintatavoiksi. Esimerkiksi turhat valot ja laitteet sammutetaan ja tulostinasetukset tarkistetaan. Tavoitteissa edistymisestä tiedotetaan ja onnistumisista palkitaan koko henkilökuntaa, Heinilä kiteyttää onnistumisen eväitä.

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Koulutuspalvelu Tuuma on erikoistunut Green Office

-toimistojen ympäristöohjelmien jalkauttamiseen. Tästä keväästä lähtien Tuuma neuvoo ja kouluttaa myös Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän rakentamisessa yhteistyössä Ilmastoinfon kanssa. HSY:n alla toimivan Ilmastoinfon myöntämä Ekokompassi on pääkaupunkiseudun pk-yrityksille tarkoitettu ympäristöasioiden hallintaa helpottava järjestelmä. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksella on molemmat sertifikaatit käytössään.

 

–  Tuuman tarjoama koulutus ja konsultointi on testattu ja hyväksi havaittu omassa yrityksessä.  Esimerkiksi Green Office -toimistollamme sähkön kulutus on vähentynyt 15 % ja paperinkulutus on lähes puolittunut henkilöä kohden kahden vuoden aikana väkimäärän kasvusta huolimatta, kertoo Heinilä.

 

– Kierrätyskeskuksella jokainen henkilökunnan jäsen saa ympäristökoulutusta monta kertaa vuodessa. Kierrätyskeskuksen työntekijät saavat ympäristöosaamisestaan myös todistuksen, Heinilä jatkaa.

 

Tuuma neuvoo myös kestävien tapahtumien järjestämisessä. Jo useana vuonna Tuuma on auttanut Maailma kylässä  -festivaalin jätehuoltosuunnitelman laatimisessa sekä kouluttanut vapaaehtoiset jäteneuvojat. Viime vuonna festivaalilla oli lähes 100 000 kävijää. Muita Tuuman asiakkaita ovat esimerkiksi Forenom, SAK, Suomen Unicef, Valtiokonttori sekä Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

 

Koulutuspalvelu Tuuman ympäristöasiantuntijat ovat tavattavissa Ratkaisun paikassa 14.5. Wanhassa Satamassa osastolla C8.

 

Lisätietoja:

 

Ympäristöasiantuntija Ville Heinilä, 0400 348 115

Ympäristöasiantuntija Pia Engström, 045 636 6310

 

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on voittoa tavoittelematon yhteiskunnallinen yritys, joka parantaa ympäristön tilaa uudelleenkäyttöä edistämällä sekä tarjoamalla ympäristöneuvontaa ja

-koulutusta.

 

 

 

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä