Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Kulutuksen käärme purkautui hetkessä

Pekka Jylhän kierrätystaideteos Kulutuksen käärme purkautui lauantaina 20.11.2010. Teoksen tarkoituksena oli ohjata tavaraa kiertoon taiteen kautta.  Satakunta ihmistä jonotti Sanomatalossa varhain lauantaina ja haki haluamansa tavarat pois. Teos purkautui puolessa tunnissa miltei kokonaan.

Kierrätyskeskus täytti 20 vuotta 30.10.2010. Juhlavuoden kunniaksi kuvanveistäjä Pekka Jylhä rakensi Sanomataloon hulppean Kulutuksen käärme -taideteoksen. Näin kierrätys ja taide tuotiin Helsingin keskustaan ja ihmisten keskuuteen.

Ihmiset saivat tuoda tavaroitaan yhteisöllisen teoksen rakennusmateriaaliksi maanantaina 15.11.2010. Teos purkautui siten, että siitä sai hakea tavaraa pois ilmaiseksi lauantaina 20.11.2010 klo 12–15. Tavarat vaihtoivat näin omistajiaan sekä myös olemustaan arkiesineistä taiteeksi ja takaisin.

Kulutuksen käärme piristi ohikulkijoita – ja myös taiteilijaa. ”Tämä oli hiljaiselle työhuonetyöskentelylle iloista vastapainoa. Ihmiset suhtautuivat taideteoksen rakentamiseen positiivisesti, ja heidän avullaan valmiista käärmeestä  tuli iloinen ja veikeä. Teokseen pyrittiin siirtämään tavaroiden lahjoittajien iloa. Rakentaminen julkisella paikalla oli siis pelkästään mukavaa”, Pekka Jylhä kertoo.

Jylhän ajatuksia sekä lisää kuvia löytyy osoitteesta www.kierratyskeskus.fi/kulutuksenkaarme.
Ohikulkijoiden, tavaran lahjoittajien sekä Pekka Jylhän kommentteja paikan päältä voi katsoa myös täällä.

Pekka Jylhän alustava suunnitelma sijoitettuna Sanomatalon pohjapiirrokseen.

Tältä näytti valmis Kulutuksen käärme

Purkautuva käärme lauantaina klo 12.03

 Taiteesta takaisin käyttötavaraksi – uudelle omistajalle
Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä