Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

14.11.2016 11.14

Kurkkaa laatuvaatekaappiin!

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus haluaa tarjota kuluttajille konkreettisia ja inspiroivia välineitä arjen parempiin valintoihin. Ensimmäisenä askeleena tuomme myymälöihimme laatuvaatekaapit, joiden avulla jokainen meistä voi opetella tunnistamaan laadukkaan tekstiilin.

Laadukkaan vaatteen osto on sekä taloudellista että ekologista. Sadan käyttökerran jälkeen huonolaatuiset tekstiilit kelpaavat enää vain räteiksi – mikäli ne ovat ylipäätään kestäneet käytössä niin pitkään. Hyvälaatuiset tekstiilit ovat sen sijaan vielä täysin käyttökelpoisia. Laatuvaatekaapit opastavat kuluttajaa tunnistamaan laadukkaan vaatteen muun muassa ompelujälkeä arvioimalla.

Sekä hyvä- että huonolaatuisen paidan valmistus kuluttaa luonnonvaroja, kuten puhdasta vettä, yhtä paljon. Hyvälaatuisen paidan ostaja saa 2700 vesilitralla vaatteelleen lukemattomia käyttökertoja, mutta huonolaatuinen paita tuo vain pahan mielen.

Hyvä muistisääntö vastuulliselle kuluttajalle on ”hanki harkiten, luota laatuun ja käytä kierrätettyä”.

Tunnista laatu -kaappi löytyy jo nyt Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalosta ja lauantaista 19.11. alkaen myös Itäkeskuksen kaupasta. Kaapin ideoimiseen ja toteuttamiseen ovat osallistuneet Kierrätyskeskuksen Pia Engström, tekstiiliin perehtynyt tietokirjailija Rinna Saramäki ja ympäristökasvattaja Anu Hakala. Kaappeihin voi tutustua kauppojen aukioloaikoina.

Lauantaina 19.11. molemmissa myymälöissä annetaan opastusta laatuvaatteiden maailmaan klo 12–12.30 ja 14–14.30. Kierrätyskeskuksen verkkokaupassa on lauantaista alkaen myynnissä Saramäen valitsemia laadukkaita kierrätysvaatteita. Kunkin vaatteen yhteydessä Saramäki kuvailee, mihin sen laadukkuus hänen arvionsa mukaan perustuu.

laatuvaatekaappi

Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä