Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Lahjoita askarteluun sopivat materiaalit meille

Anna hyvän kiertää – Lahjoita meille askarteluun sopivat materiaalit 

ompelulangat

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Kädentaitopalvelu Näprä pelastaa käsitöihin soveltuvia materiaaleja, jotka muuten menisivät roskiin.  

Näprän verstaalla puretaan rikkinäisestä neuleesta paljetit ja helmet talteen, leikellään kartongit korttipohjiksi. Lisäksi leikellään tekokukkia, huopaa, kangaspaloja, nahkaa, mosaiikkipaloja. Lajitellaan nappeja, virkattuja isoäidin neliöitä, helmiä, lankarullia…

Askartelu- ja kädentaitomateriaalit on saatu lahjoituksena, ja niistä on koottu paketteja myyntiin. Kierrätyskeskuksen myymälöissä olevat Näprä-osastot ovat kuin askartelijan aarrearkku: lankarullia, helmiä, korttipakkauksia ja muuta innostavaa silmänruokaa.

Näprän verstaalla työskentelee työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Ihanien pakettien työstäminen on mukavaa yhdessä tekemistä sellaisille, jotka nauttivat käsillä tekemisestä. Näistä materiaaleista voi askarrella ja ommella hyvällä omallatunnolla, sillä ne ovat ekologisia ja ostamalla Näprän tuotteita annat myös työtä.

Välillä askarteluun käytettävien materiaalien tunnistaminen voi olla hankalaa, sillä kädentaidoissa vain luovuus on rajana materiaalien hyödyntämisessä. Esimerkiksi autoissa käytettävistä puuhelmi-istuimista puretaan helmet ja pakataan ne helmipusseiksi.

Myös samppanja ja viinipullojen korkkiset korkit ovat kysyttyjä näprääjien keskuudessa. Lasten lempparit, keppihevoset syntyvät käytetyistä sählymailoista ja parittomista villasukista. 

Näprän kautta jaetaan myös paljon askartelumateriaalia ilmaiseksi. Näprän Ilmaistukku palvelee kouluja, päiväkoteja, leikkipuistoja, harrastuskerhoja ja muita ei-kaupallisia tahoja. Sieltä voi hakea maksutta askarteluun ja kädentaitoihin soveltuvia materiaaleja. Vuonna 2016 Näprä Ilmaistukun kautta jaettiin eteenpäin yli 23 000 kg  askartelumateriaalia.

 

Laita hyvä kiertoon!

Kierrätyskeskus ottaa vastaan tarpeettomia, mutta askarteluun kelpaavia materiaaleja ja tavaroita. Näin kädentaitomateriaalit päätyvät kiertoon lasten ja muiden tarvitsevien iloksi. Samalla säästyy luontoa. Voit tuoda meille esimerkiksi seuraavia materiaaleja:

  • poppanakuteet
  • matonkuteet
  • trikookuteet
  • neule- ja virkkauslangat
  • ompelulangat
  • kutomakoneet
  • pienoiskangaspuut
  • virkkuukoukut ja neulepuikot
  • kirjontalangat ja –kankaat
  • ompelutarvikkeet kuten vetoketjut, kangasmerkit, napit, neulat yms.

Jos  kotoasi löytyy tarpeettomia rikkinäisiä puuhelmi-istuimia, sählymailoja tai parittomia villasukkia, voit pakata ne pussiin ja kirjoittaa päälle ”Kädentaitopalvelu Näprä”, jotta materiaalit löytävät lajittelussa tiensä Näprän verstaalle.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä