Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy - ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestäviä, tulevaisuutta turvaavia tekoja.

Ajankohtaista

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen työvalmennuksen malli puree

Tiedote 5.9.2014

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa kehitetty työvalmennuksen malli on tuottanut tuloksia. Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus on merkittävä työnantaja välityömarkkinoilla. Sen eri toimipisteissä työskentelee vuosittain 600–800 työntekijää. Kierrätyskeskus tarjoaa työ- ja työkokeilupaikkoja pitkään työttömänä olleille henkilöille. Palkkatuetut paikat ovat määräaikaisia ja tehtäviin vaaditaan soveltuvuutta alalle. Tavoitteena on, että määräaikaisen työkokemuksen ansiosta työllistyminen avoimille työmarkkinoille helpottuu.

Kierrätyskeskuksessa työntekijöillä on mahdollisuus saada henkilökohtaista neuvontaa työvalmentajalta. Työvalmennus on vapaaehtoista. Lisäksi työjakson aikana voi osallistua erilaisiin koulutuksiin ja suorittaa työelämäkortteja. Esimerkiksi osa kuorma-autonkuljettajista suorittaa kuljettajien ammattipätevyyteen vaaditun koulutuksen. Maahanmuuttajille järjestetään suomen kielen keskustelukerhoja kielitaidon petraamiseksi ja kaikki työntekijät perehdytetään ympäristöasioihin Ekopassi-koulutuksessa. Joissakin työtehtävissä voidaan laatia osaamistodistus työtodistuksen liitteeksi, jotta työntekijän taidot tulevat esille entistä paremmin.

Kierrätyskeskuksessa seurattiin 124 työvalmennukseen osallistuneen jatkopolkuja tammikuusta 2013 toukokuuhun 2014. Työvalmennuksen päättäneistä 36 % työllistyi edelleen tai lähti opiskelemaan. Työttömiksi jäi 61 %.

Tulokset ovat hyviä, kun niitä verrataan muihin  työllistämispalveluihin.

–Tämä ei ole tempputyöllistämistä. On aina helpompi päästä eteenpäin, kun pohjalla on kokemus työkokeilusta tai palkkatukipaikasta, sanoo Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Marja Dahl, joka toimii myös Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen hallituksessa.

Tällä hetkellä Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa on noin 50 työpaikkaa avoinna pitkään työttömänä olleille henkilöille Espoossa, Vantaalla ja Helsingissä. Eniten henkilökuntaa kaivataan Espoon Nihtisillan kierrätystavarataloon. Siellä on avoinna kolmisenkymmentä paikkaa, muun muassa autonkuljettajia, varastotyöntekijöitä, elektroniikkakorjaajia, polkupyöräkorjaajia, myyjiä ja toimistotyöntekijöitä. Paikkoja voi hakea Kierrätyskeskuksen rekrytoinnista, joka valitsee haastatteluun kutsuttavat ehdokkaat.

Lisätietoa Kierrätyskeskuksen avoimista työpaikoista voi kysyä rekrytointinumerosta 0400 348 134 (ma–pe klo 9–12) tai rekrytointi@kierratyskeskus.fi.

Katso lisää myös rekrytointisivuilta.


Erilaisiin työllistymismahdollisuuksiin Espoossa voi tutustua Espoon kaupungin työllisyyspalvelujen järjestämillä Pajafestareilla 10. syyskuuta klo 10–15 Nihtisillan Kierrätyskeskuksen yhteydessä, osoitteessa Kutojantie 3.

Katso lisää Pajafestareiden sivuilta.

Lisätietoja:

Espoon kaupungin aikuisten sosiaalipalvelujen päällikkö Marja Dahl, 050 306 2416

Työvalmennuksesta kertoo Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nousukierteeseen-hankkeen projektipäällikkö Reetta Tilvis, 0400 348 186

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen viestintäpäällikkö Päivi Suihkonen, 0400 348 104

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus Oy on Helsingin kaupungin tytäryhtiö. Muita omistajia ovat muun muassa HSY, Espoon ja Vantaan kaupungit sekä joukko kansalaisjärjestöjä. Yritys ei jaa voittoa omistajilleen. Kaikki tuotot käytetään toiminnan tarkoitusperien edistämiseen: ympäristötyöhön ja työllistämiseen.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä